“13,15 Yaşında Bir Çocuk Ancak Zorla Evlendirilir, Cinsel İstismardır”

18 Kasım 2016

Çanakkale CHP Milletvekili Av. Muharrem Erkek, “cinsel istismar” suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önerge ile ilgili açıklama yaptı.

TBMM’de tartışmalara neden olan önergenin, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirten Av. Erkek; “Dün akşam Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek önerge, AKP’lilerce teklif edilerek kabul edildi. İşin daha kötüsü bu önerge, bizzat Grup Başkanvekilleri ve Adalet Bakanı tarafından savunuldu. Savunduklarının ne olduğunu biliyorlar mı? 13, 15 yaşında bir çocuk ancak “zorla evlendirilir” ve uğradığının adı da cinsel istismardır. Bu kişinin “eşi” diye bir kavram da kabul edilemez. Evlendirilme de durumu meşrulaştıramaz. Ortada bir çocuk istismarı vardır! Her seferinde dinden bahsedenlerin, dinin temelinin ahlak olduğunu unutarak verdikleri bu önerge, korkunçtur.
1
Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir basın açıklamasında acı tablonun rakamlarını şöyle vermiştim: “2006 yılında çocukların cinsel istismarı nedeniyle açılan dava sayısı 2.414, verilen toplam karar sayısı ise 3.778’dir. Bunlar içinden çıkan mahkumiyet kararı ise %42.5 ile 1.607’dir. 2015 yılında ise aynı nedenle açılan dava sayısı yaklaşık %700’lük bir artışla 16.957’ye yükselmiştir. Bunun (24.983 toplam kararın) %55.9’u (13.968) mahkumiyetle sonuçlanmıştır. Çocuklara cinsel istismarın, kadına şiddetin, “13 yaşında kız evlenebilir” biçiminde pedofili niteliğindeki görüşlerin bu denli arttığı bir dönemde verilen bu önerge, pedofiliyi meşrulaştırmaktan başka bir şey değildir ve kesinlikle kabul edilemez. Çocukları dahi koruyamayan iktidar, acz içindedir. Önergenin sahiplerini kınıyorum!”
dedi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir