1431 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’DEKİ MÜZELERİ GEZECEK

14 Mart 2017

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin gelenekselleşmiş projesi “Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz” projesi 2017 senesi ile birlikte 8. Senesinde de devam ediyor.

Müzeleri çocuklar ile tanıştırmayı, Kent Müzesi tarafından hazırlanan kılavuzlar yardımıyla öğrencilerin Müzelerin benzer ve farklı yönlerini keşfetmelerini sağlamayı hedefleyen proje, bu sene 18 Mart İlkokulu 3-A şubesi ile 14 Mart 2017 tarihinde başladı. İlkokulların 3. sınıf öğrencilerini kapsayan proje Çanakkale Kent Müzesi koordinesinde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Seramik Müzesi, ÇTSO Piri Reis Müzesi ve bu sene eklenen Kale Grubunun Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ortaklığında gerçekleştiriliyor. Projede çocuklar Müzeleri Kent Müzesi tarafından hazırlanan ve içinde müzelerin benzer yönlerini, farklarını açığa çıkaracak soru ve oyunların yer aldığı kitapçıklar eşliğinde Müze görevlisi ve sınıf öğretmenleri ile birlikte geziyorlar. Okullarından Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla alınan öğrenciler ilk olarak Kent Müzesi’nde geliyor ve burada gezi ile ilgili yöntem bilgisi çocuklar ile paylaşılıyor ve müze ile tanışmaya başlıyorlar. Sonrasında Deniz Müzesi gezilerek Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne geçildiğinde Kale Grubu sponsorluğunda hazırlanan çantalar ve oyuncaklar öğrencilere hediye ediliyor. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’nin gezilmesinin ardından Seramik Müzesi’ne araçla gidildikten sonra Müze gezisi sonrasında kumanyalar yeniyor. Seramik Müzesi’nden araçla ÇTSO Piri Reis Müzesi’ne ardından Arkeoloji Müzesi’ne götürülen öğrenciler gezi bitiminde yine araçla okullarına bırakılıyor ve vedalaşmada çocuklara kitapçıklarında onların güne dair fikirlerini ifade için bırakılmış sayfanın doldurulması hatırlatılıyor. Tüm etkinlikler sonunda her sınıftan rastlantısal seçim ile elde edilecek kitapçılar değerlendirilmek ve fotoğraflanmak üzere talep edileceği bilgisi öğretmenler ile yeniden paylaşılarak vedalaşılıyor.

14 Mart 2017 tarihinde başlayan gezi 2 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek ve geziler sonucunda 1431 öğrenci Çanakkale’deki Müzeleri gezmiş olacak.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir