ÇOMÜ 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri Başladı

08 Mayıs 2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri’nin açılışı düzenlenen seremonilerle gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ Kafkas ve Latin Dansları Topluluğu öğrencileri, hazırladıkları dans gösterileriyle izleyenlerden alkış topladılar.

Dans gösterileri sonrası Cumhuriyet Meydanı’ndan Eğitim Fakültesi’ne yapılan ve renkli görüntülere sahne olan Şenlik Yürüyüşü’ne; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman, Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Genel Sekreter Mustafa Yollu, daire başkanları, akademik ve idari personel ve 25 öğrenci topluluğunun yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Bahir Altunkaya, Cemal Yıldızer, resmi kurum ve kuruluş temsilcileriyle Çanakkale halkı katıldı.

Anafartalar Kampüsü’nde son bulan Şenlik Yürüyüşü’nün ardından 17. Geleneksel Bahar Şenlikleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız şenlik programıyla ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında tüm öğrencilere eğlenceli bir bahar şenliği geçirmeleri temennisinde bulundu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner konuşmasında, henüz 20 yaşını doldurmuş ÇOMÜ’de bahar şenliklerinin 17’ncisinin kutlanmasının gelenekselleşmenin göstergesi olduğunu dile getirdi. Bu yılki şenliklerde konserlerin yanı sıra salon etkinliklerinin de arttığını vurgulayan Laçiner, şenliklerin, baharın gelişi gibi üniversiteye renk ve dinamizm getireceğine inandığını söyleyerek finaller öncesi öğrencilerin stres atmaları için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise yaptığı konuşmada bahar şenliğinin ÇOMÜ ailesini ve Çanakkale halkını aynı çatı altında buluşturduğunu söyleyerek halkla öğrencilerin bu vesileyle bir araya gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Tuna, “Özgüveni yüksek, öğrenme ve araştırmaya yatkın, insan ilişkilerinde başarılı gençler yetiştiren ÇOMÜ, bu tür kültürel etkinliklerle her zaman kendini kanıtlamaktadır” diyerek şenliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

17. Geleneksel Bahar Şenlikleri’nin açılış töreni “Kop-Jaz” grubunun konseriyle sona erdi.

[Kaynak: comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir