2013-2014 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Kemer’de Düzenlenen Törenle Açıldı

02 Eylül 2013

Biga’nın Kemer Köyü’nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Biga İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonuyla, 2013-2014 yılı Su Ürünleri Av Sezonunun açılış töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Kemer Köyü Muhtarı Veysel Güler yaptı. Güler, konuşmasında 2013-2014 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı köylerinde yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

2013-2014 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, denizlerimizin önemine değindiği konuşmasında 2013-2014 Su Ürünleri Av Sezonunun tüm balıkçılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Törende bir konuşma yapan Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çiftçi ise “Kooperatif olarak amacımız denizlerde düzenli bir şekilde balık avlanmasını sağlamak, halkımıza temiz ve uygun fiyatlı balık yetirmektir” diyerek Türkiye’de ve Çanakkale bölgesinde avlanan balık cins ve miktarları ile ilgili bilgi verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş ise konuşmasında “2013-2014 av sezonun açılışı hepimize hayırlı uğrulu olsun. 100 binlerce kişinin ekmek kapısı olan balık sezonunu açıyoruz. Türkiye’de avcılık durumu ile elde edilen su ürünleri miktarı son yıllarda ortalama 400 bin ton ile 500 bin ton arası değişmektedir. Ancak bu miktarın yarısı yaklaşık hamsi türüne aittir. Türkiye de çeşitli boylarda 17 bin adet balıkçı gemisi ve 15 bin tanesi 12 metrenin altında olup küçük gemilerdir. İlimizde toplam 834 adet balıkçı gemisi vardır. Bunların yaklaşık 5 bin tanesi ruhsatlı balıkçılardır. Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün kurulmuş olması ile birlikte sektörün bazı sorunları daha kolay aşılabilecektir. Ayrıca son yıllarda balıkçı gemilerine ÖTV desteklemesi balık avcılığına en önemli gelir. Bu av sezonunun balıkçılarımız açısından bol ve bereketli geçmesini diliyoruz” dedi.

Törene; AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali yardımcısı Cemal Yıldızer, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Belde başkanları, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir