2015 Hazırlıkları Toplantısı Çanakkale’de Yapıldı

25 Şubat 2014

Çanakkale Savaşlarının 99’ncu ve 100’ncü yıldönümü anma törenleri hazırlıkları toplantısı yapıldı.

Vali Ahmet Çınar başkanlığındaki toplantıya Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal Kültürel İşler Daire Başkanı Kasım Bostan ve Heyeti, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Koordinatör Büyükelçi Hasan Aşan ve heyeti, Genelkurmay Başkalığını temsilen Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert ve heyeti, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve heyeti, TRT Baş spikeri Şener Mete, Gençlik ve Spor Bakanlığı Heyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanlığı Heyeti, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Heyeti, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Heyeti, Yüksek Öğretim Kurumu Başkalığı Heyeti, Çanakkale milletvekilleri Mehmet Danış ve İsmail Kaşdemir, 2 nci Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Yaşar Kılıç ve Heyeti, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sedat Laçiner ve Heyeti,Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü ve Bekir Sıtkı Dağ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Albay Hasan Tunay ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantıda Çanakkale Savaşlarının 99’ncu ve 100’ncü yıllarında yapılacak törenlerin detayları, zaman çizelgeleri, sorumlu kurum ve kuruluşları yapması gereken adımları ve yapılması gereken temaslar üzerinde duruldu. Toplantının birinci bölümünde ilgili kurum temsilcilerinin törenler esnasında yapılacak tüm faaliyetler ilişkin olarak görüşlerini ve önerilerini sundular. Toplantının ikinci bölümünde ise Vali Ahmet Çınar, Çanakkale’nin 2015 yılına yönelik hazırlıkları hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı ve 2015 Koordinasyon Merkezinin Çanakkale’de açıldığı, faaliyetler ve proje kabullerine başladığını söyledi. Vali Ahmet Çınar’ın konuşmalarına müteakiben 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Hasan Yörükçü, Kültür ve Turizm Bakanlığının temsilcisi Gürsel Gündoğdu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan tarafından 2015 yılına yönelik hazırlıklar, projeler hakkında yapılan sunumun ardından toplantı sona erdi.

Toplantıdan bir gün sonra toplantıya katılan heyet törenlerin yapılacağı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki tören alanlarında incelemelerde bulundu.

[canakkale.gov.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir