“2015 Yılı Daha Bitmedi, Ekoloji Mücadelesi de…”

30 Aralık 2015

Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu yılın son davasını Esan Eczacıbaşı tarafından Lapseki Çataltepe Mevkii’nde planlanan “Maden Arama” projesine ilişkin açıyor.

Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ali Furkan Oğuz komisyon adına yaptığı açıklamada ekoloji mücadeleleri kapsamında 2014 yılının Ekim ayından itibaren 25’nci davalarını açtıklarını belirtti:

Yarın, Çanakkale Ekoloji Mücadelemizde yılın son davasını açıyoruz. Esan Eczacıbaşı tarafından Lapseki Çataltepe Mevkii’nde planlanan “Maden Arama” projesine ilişkin açacağımız dava Ekim 2014’ten itibaren açmış olduğumuz davaların 25.si. 2008-Ekim 2014 arası, yani 6 yılda, komisyonumuzca açılan dava sayısı 15 iken yaklaşık son 1 yılda Çanakkale Ekoloji Mücadelemizde,termik santraller ve vahşi madenciliğe yönelik açmış olduğumuz dava sayısı yarın 25, toplamda ise 2000 yılında açılmış Çan Termik Santrali davası ile birlikte 41 olacak. Süreç boyunca bize desteklerini esirgemeyen, bu mücadelede emeği geçen tüm meslektaşlarımıza ve çevre mücadelesi savunucusu tüm Çanakkale Halkı’na gönülden teşekkür eder, yeni yılda nefes alınabilir bir Çanakkale umudu ile mutlu ve barış dolu yıllar dileriz.
Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir