2016 yılının ilk 5 ayında 1.550 kg atık pil toplandı

28 Temmuz 2016

2006 yılından bu yana Çanakkale Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) ortaklaşa yürüttüğü atık pillerin ayrı toplanmasına yönelik kampanya, kent genelinde büyük destek görüyor.

Yürütülen kampanya kapsamında kent genelindeki ilköğretim, ortaokul ve lise dereceli okullarda çeşitli eğitimler verilmektedir. Gelecek nesillerde çevre bilinci oluşturmaya yönelik okullararası atık pil toplama yarışmaları düzenlenmekte, dereceye giren okullara teşvik amaçlı hediyeler verilmektedir.

Ayrıca geçtiğimiz yıl okullararası düzenlenen yarışmalar ve tüm atık pil toplama noktalarında (Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mahalle Muhtarlıkları, Sosyal Yaşam Evleri, Mahalle Meclisleri ve orta/büyük ölçekli marketler) 1727 kg atıl pil toplanarak çevre temizliğine büyük katkı verildi. Konuyla ilgili açıklama yaparak halka teşekkür eden Çanakkale Belediyesi; “Kampanya kapsamında artan ilgi ve duyarlılık neticesinde ise sadece 2016 yılının ilk 5 ayında 1.550 kg atık pil toplanarak çevreye ve geleceğe büyük katkı sunulmuştur. Çanakkale Belediyesi ve TAP’ın ortaklaşa yürüttüğü bu kampanyaya destek olan tüm kentlilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir