2017 Çanakkale Korolar Festivali Başlıyor

03 Temmuz 2017
09 Temmuz 2017
Çanakkale
Festival

Koro müziğinin, paylaşım kültürünün yaşandığı Çanakkale Korolar Festivali’nin bu sene dördüncüsü düzenlenecek. 3-9 Temmuz 2017 tarihleri arasından düzenlenecek olan Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali, 30 koro ve 1200 koristin katılımıyla gerçekleşecek.

2011 yılından bu yana her iki yılda bir yerli ve yabancı 107 koronun katılımıyla gerçekleşen festivalin Genel Direktörlüğünü yapan Koro Şefi Mete Gökçe yaptığı açıklamada “Maalesef ülkemiz ve çevre ülkelerde meydana gelen terör olayları bu yıl düzenlenen Çanakkale Korolor Festivaline yurtdışından katılım olmayacak. Bir sonraki festival 2019 yılında olacak, o zamana kadar terör olaylarının sona ereceğine ve yurtdışından da katılımın artacağına inanıyoruz” dedi.

Festivalin bu sene yenilikleriyle ayrı bir heyecan sunacağını belirten Gökçe, Türkiye’de ilk defa geleneksel koroların da festival kapsamında sahne alacağını kaydederek “Türkiye’de bu anlamda bir ilk ile tüm koro türleri bir arada önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyorlar.” dedi.

Festival kapsamında korolar konserleri dışında 3 büyük konser düzenlenecek. 3 Temmuz’da saat 21.30’da Çanakkale Kordonda gerçekleşecek açılışta, Çanakkale Boğaz Komutanlığı bandosu, 5 Temmuz’da saat 20.00’da İçdaş Kongre Merkezinde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi var Çocuk Senfoni Orkestrası Gala konseri ve 8 Temmuz’da saat 20.30’da Festival kapanış konserinde 3 Tenör konseri dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

PANEL VE DANS ATÖLYESİ

2017 Çanakkale Korolar Festivalinde bu yıl panel ve Dans Drama Atölyesi etkinlikleri de düzenlenecek. Festivalin genel sanat yönetmeni Serhan Bali’nin yer alacağı ‘Koro Festivallerinde Çoksesli ve Geleneksel Korolar’ paneli 5 Temmuz tarihinde saat 13.00’da düzenlenecek. 8 Temmuz günü saat 11.00’da ise Müzik Dans Drama atölyesi festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali’ne bu yıl, Hakkâri’de ilkokul çocuklarından oluşan bir koro grubu da katılım gösterecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Festival Genel Koordinatörü Koro Şefi Mete Gökçe; “Hakkari’den bir hocamız bizlere ulaşarak kurdukları çocuk korosu ile festivale katılmak istediklerini ilettiler. Bu bizi hem çok şaşırttı, hem de çok sevindirdi. Çok şaşırdık çünkü Hakkâri’de bir çocuk korosu olduğunu, olabileceğini düşünememiştik. Hocamız, çocukları için ilk kez bir uçağa bineceklerini, hayatlarında ilk kez Hakkâri’nin dışına çıkacaklarını ve ilk kez denizi görüp yüzeceklerini söyledi. Bu bizleri de çok duygulandırdı.” dedi.

Festival etkinlikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için: facebook / çanakkale korolar festivali

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir