2018 Troia Yılı, EMITT Fuarı’na Damga Vuracak

24 Ocak 2018

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği iş ortaklığıyla düzenlenecek olan EMITT Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla 25 Ocak 2018 tarihinde açılacak. Çanakkale Valiliği birçok kurumsal firmayla birlikte büyük organizasyona hazır olduğunu duyurdu.

25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilere açılacak olan 22.Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT) 81 ülkeden turizmcileri ağırlamayı hedefliyor. Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı’nda Çanakkale Valiliği himayesinde kamu kurum ve kuruşları ile Turizm İşletmecileri, Otelciler ve Seyahat Acenteleri Çanakkale ve Troia’yı en iyi şekilde tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı. Troia’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. yılı olması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018 yılının “Troia Yılı” ilan edilmesiyle birlikte sadece Çanakkale için değil ülke ve dünya açısından da önemli bir kültür mirası olan Troia’nın, EMITT’te en iyi şekilde tanıtılması hedefleniyor. 2018 yılında tamamlanacak olan Troia Müzesi’yle Çanakkale’nin tanıtımına ve turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı toplam 70 bin 000 ziyaretçinin ziyaret edeceği İstanbul EMITT Fuarında Çanakkale Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve GESTAŞ verdiği destekle 324 m2’lik stant alanda Çanakkale ve 2018 Troia Yılı’nın tanıtımı yapılacak.

Birçok Kurum Çanakkale’yi Tanıtmaya Hazırlanıyor
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın ve GESTAŞ’ın katkılarıyla hazırlanan 324 m2’lik stant alanı içerisinde 12 adet farklı ölçü ve boyutlarındaki desk alanında; Çanakkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Troia 2018 Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi, GESTAŞ, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası, Çanakkale Rehberler Odası, TÜRSAB Çanakkale Körfez Yürütme Kurulu, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD), Gökçeada Destinasyonu, Bozcaada Destinasyonu, Asos – Küçükkuyu – Ayvacık Destinasyonu, Ezine Destinasyonu, Çanakkale’nin Otel ve Seyahat Acentaları yer alacaklar. Ayrıca, EMITT Fuarı’nda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Büyük Truva Hotel, Assos Eden Garden, Anzac Otelleri, Kum Hotel, Wilusa Seyahat Acentesi de kendi kurdukları stantlarda Çanakkale ve Troia’nın tanıtımına katkıda bulunacaklar.

Fuara Gelenleri Troia Atı Karşılayacak

Öte yandan EMITT Fuarı için yapılan hazırlıklar kapsamında Çanakkale ve Troia’nın tanıtılacağı alanda bulunan 3 x 5 m ölçülerindeki LED ekranda; Çanakkale’nin tarihi, turistik, doğal, zenginlikleriyle Troia 2018 Yılı için hazırlanmış görseller ziyaretçilere izlettirilecek. EMITT Fuarı’nda Çanakkale Aşçılar Federasyonu tarafından da “Troya 2018” özel menüleri hazırlanacak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilerek ve 6 adet cansız manken ile stant içerisinde görsel sahne şovu yapılacak. 2018 Troia Yılı’na özel olarak EMITT Fuarı’nın girişinde fuar için özel hazırlanan bir Troia Atı ile çevresinde bir desk ve tanıtıcı Rollupların bulunduğu özel bir alanda hem Çanakkale hem de Troia 2018 Yılı’nın tanıtımları gerçekleştirilecek. EMITT Fuarı’nın 2. Günü olan 26 Ocak 2018 tarihinde ise Pullman Otel’de 500 kişiden oluşan yabancı seyahat acente sahipleri ve turizmcilerle akşam saat 19:00 da bir araya gelinerek özel olarak Çanakkale’nin turizm destinasyon alanları ve 2018 Troia Yılına yönelik tanıtımları yapılacak.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir