“Asyalı turistlerin tercihi Troya”

10 Aralık 2018

‘3. Dünya Turizm ve Kültür Konferansı’ İstanbul’da düzenlendi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) iş birliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ve İranİslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Asghar Mounesan başta olmak üzere kültür ve turizmden sorumlu bakanların yanı sıra dünya turizm ve kültür endüstrilerinin önde gelen isimleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Ersoy, “Yeni hedefimiz sayılar değil nitelikli turisti ülkemize getirmek” diyerek mevcut turizm kalkındırma çalışmalarını anlattı. “Turizmde 2018 yılında büyük atılımlar gerçekleştirdik” diyen Bakan Ersoy yıl sonuna kadar hedefimiz 46 milyon yabancı turist diyerek gelecek yıllardaki turizm hedeflerine değindi. Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

“TROYA’YA YOĞUN İLGİ VAR”
“Turizmde mevcutların dışında turist gelmesi için çalışmalar yapmalıyız. Bu bağlamda bizim için en önemli pazarlardan biri Asya pazarı. Özellikle İstanbul ve Anadolu’nun kültürel ağırlıklı bölgelerine Asyalılardan yoğun bir talep var. Asyalılar tarihi ve kültürel ağırlıklı seyahat tercih ettikleri için Çanakkale, Troya gibi bölgelere yoğun bir ilgi söz konusu.”

“TÜRKİYE ÇİN ARASINDA SEFERLER SIKLAŞACAK!”
“Asyalı turistin ülkemize girişini artırmak için ne yapabilir diyerek Çin’e gidip üst düzey yetkililerle, turizmcilerle görüştük ve uçuş izinlerinin sağlanması için hangi adımları atmamız gerektiğini değerlendirdik. 20 Aralık itibariyle Çin ile uçuşlarımız başlıyor haftada 3 gün gerçekleşecek uçuşların günlük olarak sağlanması noktasında da çalışacağız. Aynı çalışmaları Japonya için de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Japon ve Çinli turistlerin ülkemize gelişinde geçmiş yıla oranla neredeyse %100 artış var ve bunun kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz. Dünyaya sunacağımız, onlarla paylaşacağımız çok değerimiz var. Bu zenginliği tüm dünyaya açmak için kararlılıkla çalışıyoruz.”

“ESERLER AİT OLDUĞU ÜLKEYE DÖNMELİ”
“Bu arada bir noktaya dikkat çekmeyi özellikle istiyorum. Bence her eser, kendi ülkesinde, ait olduğu yerde güzel, orada daha bir anlamlı. Yasa dışı yollarla ait oldukları yerden kaçırılarak yurt dışına çıkarılan eserlerin ülkelerine iadesi ve yasa dışı trafiğinin önlenmesinde en temel uluslararası mevzuat olma niteliği taşıyan ve Türkiye dahil 127 ülkenin taraf olduğu UNESCO 1970 Sözleşmesi bu nedenle çok önemli. Tüm dünya ülkelerine ortak kültürel mirasımız olan eserlerin ait oldukları yerde korunması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda daha da hassasiyet göstermeleri adına çağrıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir