Baharı Bekleyen Kumrular Gibi…

Kategoriler Selin Hande Yaşar | 22/05/2009 | Köşe Yazıları Yazılar

Baharı Bekleyen Kumrular Gibi… Baharı Bekleyen Kumrular Gibi… Baharı Bekleyen Kumrular Gibi…
Facebook'ta Paylaş

Bu hava ne zaman ısınacak günlük. Bekle bekle bir hal oldum. ÇOMÜ bahar şenliklerinde geçen sene ki fotoğraflarımıza bakıyorum askılı tişörtlerle kendimizden geçmişiz. Bu sene montları yanımızdan ayıramadık bir türlü. Şehrimizin geçen haftaki dinamizmini bahar şenlikleri oluşturdu. Organizasyon firması 25 bin kişinin katıldığını belirtti. Oldukça kalabalık ve eğlenceliydi. En güzel taraflarından biri de çadır kampı yapılmasına izin verilmesi oldu. Böylece kesintiye uğramadan 3 gün 3 gece eğlence devam etti.

Geçen hafta daha önce vizyona giren ama yoğun istek üzerine 2. kez vizyona sokulan “Devrim Arabaları” filmini izledim. Yönetmenliğini Tolga Örnek’in başrollerinde Selçuk Yöntem, Taner Birsel ve Uğur Polat’ın oynadığı film aklı başında her TÜRK’ün izlemesi gereken bir film. Bu film yakın tarihimiz hakkında bildiğimiz bazı şeylerin ne kadar yanlış ve kulaktan dolma olduğunu anlatıyor. Bazı çevreler tarafından “ ulusalcı” ve “ Amerikan karşıtı” gibi algılansa da tarafsız bir bakış açısı sunmakta. “Benzin koymayı unutmak” diye bir konunun söz konusu olmadığını ve ecdadımızın ne kadar yürekli olduğunu bizlere göstermesi açısından çok iyi bir örnek oluşturmakta.

Olmaması Gereken
Olmaması Gereken

Belediyemizden kaldırımlar hakkında bir çalışma yapmasını istiyorum. Özellikle , Yalı Caddesi ve Çarşı Caddesi’nde çoğu esnafın mallarını kaldırımda sergilemesinden rahatsızım. Artık bunun bir son bulmasını istiyorum. Bu sokaklarda çocuklar asla kaldırımı kullanamıyor. Bu sokaklarda sakatlar yürüyemiyorlar. Bu sokaklarda yaşlılar yürüyemiyorlar. Esnafın % 90’ı mallarını kaldırımda sergiliyor. Temizlik malzemelerini, dolaplarını, masalarını koyarak kaldırımların kullanılmasını engelliyorlar. Lütfen belediye bu konuda bir şey yapsın.

Olmaması Gereken
Olması Gereken


Etiketler Etiketler: , , ,




1 | ahmet

merhaba selin hanım, nasılsınız? inşallah iyisinizdir baharı bekleyen kumrular gibi dediniz ve güzel bir kelime gerçekten Çanakkale’miz çok güzel olmasına rağmen hala da eksiklik olduğunun fakında oldugunu ve hiçbir kimsenin kimseye güvencesi kalmadıgını düşünüyorum ben Gelibolu’da yaşıyorum fakat en geride kalan ve çalışmaları eksik şekilde olmasına rağmen yollarımızın ve de gezilecek doğru dürüst bir şekilde caddelerimizin olmayışında ve gelenleri konaklatma yerimizin olmayışı beni insanlara yardımcı olmak düşüncesindeyim fakat çaresizlikler hep bizlerin elinde ne yazık ki dediğiniz gibi baharı bekleyen kumrular gibi ben de isyankar oldum saygılarımla

27 Ağustos 2009 saat 11:41

2 | MEHMET

Saygıdeğer Hanımefendi,
Güzel Çanakkalemizde eşimle KOL KOLA girerek gezebileceğim YAYA kaldırımı kalmadı. Bu olayı Sn. İsmail ÖZAY’a (eski Belediye Başkanı) da canlı yayında TV den de ilettim ama ne diyelim duyarsızların yanında duyarsızlarda çekiyor. Bilgi Edinme kanunu ve Vatandaşın Talep ve Şikayetleri kapsamında bir çok kez şikayette bulundum ama hep aynı şekilde devam ediyor. Belediye elinden gelse araç yollarını da esnaflara peş keş çekecek .. nasıl bir çalışma içine girmemiz gerektiğini siz sayın basın mensuplarına bırakıyorum.Nerede sivil toplum kuruluşları !!!!
Saygılarımla

18 Kasım 2009 saat 12:45

Yorum Formu

Kurumsal Haberler


 Basın Bültenlerinizi Gönderin  Firma Rehberinde Yerinizi Alın  RSS ile Takip Edin  Facebook'da Takip Edin  Friendfeed'de Takip Edin  Son Yorumlar


Onursal Başkentimiz