ÇOMÜ’de Kayıt Heyecanı! 9132 Yeni Öğrenci…

15 Ağustos 2017

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılının kayıtları başladı. ÇOMÜ’ye yerleştirilen 9132 öğrencinin kayıtları bir hafta sürecek.

2017-2018 akademik yılının ilk kaydının yapıldığı tören, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi ve akademik personelin katılımı ile Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleşti. Yeni akademik yılın ilk öğrenci kaydını Prof. Dr. Acer yaptı. Havva Acar’ı Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) bölümüne kaydeden Acer, tüm öğrencilere başarılar dileyerek; öğrenci sayısı açısından Türkiye’nin 19’ncu üniversitesi olan ÇOMÜ’de kontenjanların %95’nin dolduğunu ve ÇOMÜ’nün öğrenciler tarafından yine en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldığını belirtti.

ÇOMÜ Türkiye’nin En Büyük 19. Üniversitesi

İlk 10 bin öğrenci arasından 300 öğrencinin ÇOMÜ’yü tercih ettiğini vurgulayan Rektör Acer, “Üniversitemiz kalitesini hızla artırmış bir üniversite. Kalite sıralamasında da kendinden önce kurulmuş birçok üniversiteyi geride bırakmış ve adından söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir” dedi.

ÇOMÜ Uluslararası Bir Üniversite

Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ’nün uluslararası bir üniversite haline geldiğinin altını çizerek, “Üniversitemizde 60’dan fazla ülkeden öğrenci bulunduruyoruz. Üniversitemiz birçok uluslararası anlaşması olan uluslararası bir üniversite. ÇOMÜ’ye geçen yıl sadece 4500 yabancı öğrenci başvurmuşken bu sene 10 bin öğrenci başvurdu. Uluslararası öğrenci sayımız da hızlı bir şekilde artıyor. Özellikle Balkanlarda yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye’nin Balkanlarda en çok tanınan, en güçlü üniversitesi haline geldik. Tabii bunu daha da geliştireceğiz. Burada Çanakkale’nin de üniversitemizle beraber hareket etmesi gereken hususlar var. Özellikle uluslararası öğrenciler, Balkanlardan gelenler barınma konusunda bizden ciddi bir destek talebinde bulunuyor. Bizim de onlara daha avantajlı ve daha makul yurtlar sunabiliyor olmamız lazım. Bu anlamda Çanakkale ile üniversitemizin işbirliği yapması gerekiyor. Bu konuda beraber hareket ettiğimiz kurumlar var. Başta Sayın Valimiz bu konuya özel destek veriyor. Bu işbirliğimiz Çanakkale’yi ve üniversitesini daha uluslararası bir yer haline getirecektir. Sadece iki yılda bile çok ciddi bir mesafe kat ettik bu konuda. Önümüzdeki süreçte çok daha iyi noktalara geleceğinden şüphem yok.” dedi.

Çanakkale Öğrenci Olunacak En Güzel Şehir

Çanakkale’nin Türkiye’nin çok değerli bir şehri olduğunu ve öğrenci olunabilecek en güzel şehir olduğunu dile getiren Rektör Acer; “Çanakkale hem tarihi ile hem doğal güzellikleri ile Türkiye’de adından çokça söz ettiren bir şehir. Günümüzde de yüzbinlerce, milyonlarca vatandaşımız 250 bin şehit verdiğimiz Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri ziyarete geliyor. O anlamda da önemini devam ettiren bir şehir. Ben inanıyorum ki buradaki öğrenciliğiniz boyunca hem Çanakkale’de hem de ÇOMÜ’de olmaktan büyük bir keyif alacaksınız.” dedi. Öğrencilere derslerdeki başarının çok önemli olduğunu, ancak sosyal ve sportif faaliyetlere de çok fazla zaman ayırmaları gerektiğini tavsiye eden Prof. Dr. Acer, “Kendinizi geliştirmeniz için derslerin yeterli olmadığını unutmayın” dedi.

Yeni akademik yılın ikinci kaydını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, üçüncü kaydını ise Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi gerçekleştirdi.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir