“En Büyük Ekonomist Potansiyeli Girişimciler Oluşturuyor”

01 Aralık 2015

Çanakkale Ticaret Borsası, KOSGEB ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı girişimcilik eğitiminde başarılı olan 25 kursiyer Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Sertifika törenine Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcıları Salamon Halyo ve Gökhan Uysal, KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, Genel Sekreter Sevcan Elver, Kobi Uzman yrd. Sedat Akay ve girişimciler katıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Gökhan Uysal, yaptığı açılış konuşmasında Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması ve Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 10. Etabını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Çanakkale Ticaret Borsası olarak girişimciliği çok önemsediklerini belirten Başkan yardımcısı Uysal “Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için yeni stratejilerin ve politikaların belirlenmesi ve bu kapsamda girişimcilerin desteklenmesi gerektiği inancındayız. Girişimciliği engelleyen unsurların giderilmesi, ileri teknoloji ve yüksek katma değer yaratan girişim faaliyetlerinin özendirilmesinin yanı sıra örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin teşvikine yönelik ödül mekanizmaları geliştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bu düşünceler doğrultusunda bizler odalar ve borsalar olarak Çatı Kuruluşumuz olan TOBB ve alt kuruluşlarımız TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak Girişimciliğe büyük destek veriyoruz” dedi.

Girişimciler Sertifikalarına Kavuştular
Borsa Başkan Yardımcısı Salamon Halyo ise “Çanakkale Ticaret Borsası olarak Girişimcilerimizden gelen yoğun başvurular sonucu eğitimlerimize devam ederek bugün 10. Etabı başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Borsamız olarak girişimcilerimizin önlerini açmak ve KOSGEB Girişimcilik desteklerinden faydalanmalarını sağlamak için bu projeyi sürekli olarak devam ettiriyoruz ve finansman sorununuzu çözerek girişimcilerimize KOSGEB desteğiyle itici güç olmaktayız.”dedi.
Başkan yardımcısı Salamon Halyo başarılı olmak ve ayakta kalmak için firmaların dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili girişimcilere bilgiler verdi.

İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan ise Araştırmalara göre gelişmekte olan ülkelerde en büyük ekonomist potansiyeli girişimciler oluşturuyor. Ancak küreselleşen dünyada girişimcilerin oldukça dikkatli adımlar atması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki bugün dünyanın en gözde iş adamları da bir dönem küçük girişimcilerdi. Üretmek başarı değil yeni ekonomik sistemde düşünen hayal kuran AR-GE yapan, icat çıkartıp rakiplerini kıskandıran girişimciler ayakta kalabilecek. Unutmayın artık herkesin ürettiğini üretmek başarı olarak kabul edilmiyor. Önemli olan olmayanı keşfetmek kendi pâyesini yaratmak. Teknolojiyi kovalayın ekip arkadaşınızı iyi seçin. Yeni işinizde işe alım süreçleri asla ve asla dost tavsiyeleri, hatır gönül ilişkileriyle ilerlemesin. Teşvikleri kullanın her yıl 5 ile 8 milyon dolar teşvik dağıtılıyor.” dedi.

Kurumun sağladığı istihdama yönelik teşvikler hakkında da katılımcılara ayrıntılı bilgiler veren Çalışkan, katılımcıların Girişimcilik Eğitimi’nin ardından istihdam konulu destekler için kuruma başvurabileceklerini belirtti.

KOSGEB Müdürü Yusuf Harbi ise KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik destekleme politikalarında önemli değişiklikler yapıldığını belirterek, İşin teorik tarafında olduklarını vurguladı. Planlama yapmanın önemine değinen Yusuf Harbi Girişimcilere İş planlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.
Girişimcilik kültürünün kazandırılması ve geliştirilmesi, özellikle gençlerin kariyer planlarını yaptıkları dönemlerde girişimciliğin bir seçenek olarak önlerine sunulması düşüncesi ile düzenlenen eğitim sonunda gerekli şartları yerine getiren kursiyerlerin desteklerden yararlanabilmekte ve iş fikirlerini hayata geçirebilmekte olduğunu belirten KOSGEB Müdürü Harbi, girişimcilere çok özel avantajlar ve teşvikler sağlayan kurumun hedefleri doğrultusunda etkin çalışmalar yapma gayretini sürdüreceklerini belirtti. Özellikle ‘yeni girişimci desteği’, ‘Ar-Ge ve İnovasyon destekleri’ ve diğer önemli destekler ile bilgilendirmelerde bulundu.
Teknoloji alanında büyük gelişmelerin kaynağı olan sayısız şirketin yer aldığı Silikon Vadisinde işletmesi olan firmanın ayrıca ilk 500’e giren firmaların 87 tanesinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olduğunu belirtti.
Çanakkale Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Gökhan Uysal son olarak “Girişimcilik eğitimimizde işbirliğinden dolayı Sn. Yusuf HARBİ nezdinde KOSGEB Çanakkale Müdürlüğüne ve Ali Çalışkan nezdinde İŞKUR Çanakkale Müdürlüğüne, ayrıca Girişimcilik eğitimleri ile ilgili girişimcilerimizi cesaretlendiren fakat şuan eğitimi nedeniyle aramızda bulunamayan Sayın Hocamız Ebru Fidan’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Eğitim Programımızı tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Girişimcilerimizi de bir kez daha gönülden kutluyor ve bu seçkin topluluk ile birlikte girişimcilerimizin işyeri açılışlarını da gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.” dedi
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir