ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çarşı Polikliniklerinin Açılışı Yapıldı

15 Kasım 2012

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çarşı Poliklinikleri, Nedime Hanım Yerleşkesinde törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açılış konuşmaları sırasıyla Hastane Çarşı Polikliniklerinden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uludağ, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Vali Güngör Azim Tuna tarafından yapıldı.

Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uludağ, çarşı polikliniklerinin hizmet vereceği Nedime Hanım Binasının tarihsel gelişim sürecine değindiği konuşmasında, binanın Çanakkale Valisi Hıfzı Tevfik Paşa’nın kızı olan Nedime Hanım’ın 1904 tarihinde ölümünden sonra hayat sigortası parasıyla babası tarafından yaptırıldığını belirtti.

18 Ayrı Branşta Poliklinik Hizmeti Verilecek
Başhekim Yardımcısı Uludağ, ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ne bağlı bu yeni yerleşkede toplam 18 ayrı branşın poliklinik hizmeti vereceğini ifade ederek branşlar hakkında bilgi verdi. Aile Hekimliği, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Dermatoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Psikiyatri, Radyoloji ve Üroloji branşlarının Çarşı Polikliniklerinde hizmet vereceğini belirten Uludağ, bu polikliniklerin yanı sıra kan alma, röntgen, efor-ekg, elektrokardiyogram, ekokardiyogram, ultrason gibi birimlerin de faaliyet göstereceğini ifade etti. Başhekim Yardımcısı Uludağ, Çarşı Polikliniklerinin açılışına destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini de belirtti.

ÇOMÜ’nün En İddialı Olduğu Alanlardan Bir Tanesi Tıp Eğitimi ve Uygulaması
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de Çanakkale için, tıp eğitimi ve uygulaması için güzel bir açılış töreninde bulunduklarını ifade ederek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin en iddialı olduğu alanlardan bir tanesinin tıp eğitimi ve uygulaması olduğunu söyledi. Laçiner, Tıp Fakültesi’nin öğretim üyesi sayısında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getirerek, Türkiye’de parmakla gösterilen bir tıp eğitiminin Tıp Fakültesi’nde verildiğini kaydetti.

2.5 Öğrenciye 1 Öğretim Üyesi Düşüyor
Rektör Laçiner, sözlerini şöyle sürdürdü: “2.5 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşüyor ki Türkiye’nin sadece tıpta değil belki de hiçbir eğitim dalında böyle bir oranı mevcut değil. Bu da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni belki de Türkiye’nin en iyi uygulamalı eğitim veren okullarından biri haline getiriyor. Şu anda 120’nin üzerinde öğretim üyesiyle hizmet veriyoruz ki bu bölgemizin en iyi rakamı. Batı ve Güney Marmara’nın en iyi, en zengin Tıp Fakültesi ile karşı karşıyayız. Hedefimiz en kısa zamanda 250 öğretim üyesine ulaşmak ve üniversite Tıp Fakültesi Hastanesinde 500 civarında doktor sayısını yakalamak. Bu birçok büyük şehir Tıp Fakültesi’nin sahip olduğu veya sahip olmaya çalıştığı rakamlardır. Bunu geliştirebilmemiz için mekan sorununu aşmamız gerekiyordu, Güzel Sanatlar Fakültesinin yeni binasının tamamlanmasının ardından Nedime Hanım Yerleşkesi boş kalmıştı. Burasının, Tıp Fakültesi’nin yeni binaları yapılıncaya kadar, poliklinik olarak kullanılması, uygulama alanı olarak kullanılması en doğru seçenek gibi göründü. Bu noktada ben Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü onun bu gayretleri olmamış olsaydı şehre belki meseleyi anlatmakta zorlanırdık”.

Modern Bir Tıp Fakültesi Dekanlık Binası ve Uygulama Alanlarının İhalesi Yapılmakta
Rektör Laçiner, Çarşı Polikliniklerinin açılışı gerçekleşirken Terzioğlu Yerleşkesine 17.000 m2 kapalı alana sahip modern bir Tıp Fakültesi Dekanlık Binası ve Uygulama Alanlarının ihalesinin yapılmakta olduğunu belirterek Çanakkale’nin modern bir altyapıya sahip Tıp Fakültesi bloklarına kavuşacağını kaydetti. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu açılışı gerçekleştirirken şu sıralarda Üniversitemizde Terzioğlu Kampüsünde bir ihale de gerçekleşiyor, bu ihalemiz yaklaşık 13-14 milyon TL. arasında olması bekleniyor. 17.000 m2 kapalı alana sahip modern bir Tıp Fakültesi Dekanlık Binası ve Uygulama Alanlarını içeren dev bir blok olacak. Ocak ayı içerisinde 3 yeni bloğu da yine aynı inşaatın yanına yapacağız. Ocak ayı içerisinde ihalesi tamamlanacak, Şubat-Mart ayı içerisinde de inşaatına başlanacak. Yaklaşık 70.000 m2’lik Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Blokları gibi veya Cerrahpaşa Tıp’ın veya Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi binaları gibi modern bir altyapıya Çanakkale ilimizde kavuşmuş olacak. Çanakkale’nin sağlık problemi büyük oranda çözülmüş olacak”.

Çanakkale Sağlık Kenti Olma Yolunda Sağlam Adımlarla İlerliyor
Çanakkale’nin sağlık kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Rektör Laçiner, “Bizim için üniversite olarak, en çok heyecan duyduğumuz nokta da budur” dedi. Hastaların tedavi olmak için İstanbul, İzmir, Ankara gibi başka illere gitme ihtiyacının olmadığı, başta Kardiyoloji, Kanser(Onkoloji) olmak üzere kronikleşmiş rahatsızlıklarının rahatlıkla kendi ilinde tedavi edilebildiği hizmet binalarını açabilmeyi oldukça önemsediklerini ifade eden Rektör Laçiner, “Sadece Çanakkale’ye değil Türkiye’nin diğer Tıp Fakültelerine de hizmet veren bir Tıp Fakültesi’ne doğru dönüşeceğiz” dedi.

Üniversitemizin Çok Başarılı Bir Seviyeye Geleceğine Adım Gibi Eminim
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale halkının hemen ulaşabileceği, ilk adım sağlık hizmetini alabileceği polikliniklerin ayaklarına geldiğini belirterek, “Bu mutluluğu insanlarımıza yaşattığı için Çanakkale halkı adına bütün ilgili hocalarımıza, bilim adamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Gökhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemizin oluşturulması tamamlanmış tüm fakültelerinde başarı görüyoruz. Bunu sadece Tıp Fakültesi’nde değil, diğer fakültelerde de görüyoruz. Onun için Tıp Fakültesi’nin de hızlı bir ivme kazanmasından dolayı tebrik ediyoruz. Üniversitemizin bütün birimlerinin tamamlanarak, kadroları tamamlanıp öğrencileri alınarak fakültelerin oluşturulup çok başarılı bir seviyeye geleceğine adım gibi eminim”.

Çarşı Polikliniklerinin Açılışını Yapmaktan Memnuniyet ve Onur Duydum
Vali Güngör Azim Tuna da Çarşı Polikliniklerinin açılışını yapmaktan memnuniyet ve onur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “İlimizde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi için önemli mesafeler aldık. Doktor ve yardımcı hizmet kadrolarımızı, geçmişe göre önemli ölçüde doldurduk. Hastanelerimizde, sağlık ocaklarımızda ve tüm sağlık kuruluşlarımızda yürütülen hizmetler, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaya yöneliktir”.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çarşı Polikliniklerinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman, İl Defterdarı Sacide Şakar, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar ile çok sayıda kurum, kuruluş temsilcisi ile üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel katıldı.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir