Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı, TBMM Üstün Hizmet Ödülü İçin Aday Gösterilecek

18 Aralık 2008

Çanakkale’de, hayatı boyunca elde ettiği taşımaz mallarını ölümünün ardından vakfederek kimsesiz yoksul ve başarılı Türk çocuklarının eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarında kullanılmasını sağlayan hayırsever iş adamı Hüseyin Akif Terzioğlu adına kurulan vakıf, yaptığı çalışmalar sebebiyle TBMM üstün hizmet ödülü alması için aday gösterilecek.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, hayatı boyunca çevresinde hayırsever bir insan olarak tanınan Hüseyin Akif Terzioğlu?nun 1971’de taşınmaz mallarının büyük bir bölümünü vakfederek kimsesiz, yoksul, başarılı Türk çocuklarının barınma, eğitim, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı”nı kurduğunu belirterek, ?Terzioğlu’nun eğitimle ilgili hizmetleri bununla da sınırlı değil. Kendisi ölümünden önce Çanakkale’de bir üniversite kurulması için büyük çaba sarf etmiş ve böylece bugünkü üniversitenin de ilk harcını atmıştır. Terzioğlu’nun eğitim konusundaki hedeflediği amaçlar doğrultusunda vakıfça çalışmalar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Bugün vakıftan 520 öğrenciye ücretsiz burs verilmektedir. Ayrıca vakıf tarafından öğrencilerimizin faydalanabileceği çok sayıda da yurt yapılırken, çeşitli eğitim kurumlarının da yapımı sağlanmıştır. Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı Çanakkale?nin yüz akı. Bu sebeple vakfın yaptığı çalışmalar sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi?nden (TBMM) üstün hizmet ödülü alması için önerine bulunacağız. Bu konudaki teklifimizi de önümüzdeki günlerde İl Genel Meclisimize sunup oradan çıkacak kararı ilgili yere bildireceğiz? dedi.

HÜSEYİN AKİF TERZİOĞLU KİMDİR?

Hüseyin Akif Terzioğlu 1913’te Girit’te doğdu, 1927 yılında ailesiyle Çanakkale’ye yerleşti. Tarımla uğraşan Terzioğlu, elde ettiği gelirle Çanakkale merkezde yer alan önemli ölçüdeki değerli arazileri satın aldı. Terzioğlu ölümünden bir süre önce 1971 yılında kendi ismini taşıyan vakfı kurdu. Hiç çocuğu olmayan Terzioğlu Çanakkale?de bir üniversite kurulması için öncülük etti. Mirasının öğrenciler ve gençler için kullanılması için vakfa bırakan Terzioğlu 1971 yılında hayatını kaybetti. Kendi adına kurulan vakıf ise aradan geçen uzun zaman içinde arazileri kiraya vererek elde ettiği gelirle kimsesiz yoksul ve başarılı Türk çocuklarının eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarında kullanılmasına devam ediyor.
İHA

Yorumlar...
  • fatma
    18/12/2008 20:41

    lapsekiye yapacağınız anadolu lisesinin yeri bizimdir bizim iznimizde alınması gerekmezmi mademki hayır için yapılacak

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir