2013 Çanakkale Korolar Festivali 9 Temmuz’da Başlıyor

04 Temmuz 2013

Çanakkale ikinci kez müziğin bin bir tonuyla buluşacak. Şehrin her bir sokağından farklı notalar yükselecek. Bütün bir kent geri sayıma geçti; 2013 Çanakkale Korolar Festivali 9 Temmuz’da başlayacak…

Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivale katılım yoğun; Türkiye’nin dört bir köşesinden tam 33 koro ile toplamda bin korist 5 gün sürecek festivalin renkleri olacak. Dünyanın tanıdığı, “Avrupa Kültürünün Elçisi” ünvanıyla Bulgaristan Ulusal Radyosu Çocuk Korosu da “özel davetli” olarak festivalde yerini alacak.

Festivalin açılışında “Çanakkale Türküsü”nü tüm koristler aynı anda Cumhuriyet Meydanı’nda seslendirecek. 5 gün boyunca düzenlenecek salon konserlerinin yanı sıra, akşam saatlerinde şehrin farklı yerlerinde sokak konserleri düzenlenecek. Halk ve turistler, bu çok sesli festivali Çanakkale’nin tarih kokan doğasında yaşama fırsatı bulacak.

Festival kapsamında buluşan müzik insanları için farklı programlar da var. Uzman konuklarla uygulamalar, workshop çalışmaları, çeşitli konularda söyleşi ve sosyal sorumluluk etkinlikleri 14 Temmuz’a kadar katılımcılara açık olacak. Festival Sanat Yönetmeni Türk Koro Müziği’nin önde gelen isimlerinden koro şefi Mete Gökçe önderliğinde, 100’den fazla üniversite öğrencisinin organizasyonunu üstlendiği festivali Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası destekliyor.

Ünlü konukların da katılımıyla renklenecek olan festival boyunca çeşitli spor aktivitelerinin yanı sıra Dünya Serbest Dalış Şampiyonumuz Cenk Devrim Ulusoy, koristler ve diğer katılımcılarla birlikte seyrine doyum olmaz bir “ses ve nefes” aktivitesine imza atacak.

9-14 Temmuz 2013 tarihleri arasında müziğin kalbi Çanakkale Korolar Festivali’nde atacak.

[Kaynak: andante.com.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir