2015 Koordinasyon Merkezi Avustralya, Sydney, Melbourne Temsilcileri Belirlendi

28 Kasım 2012

Çanakkale Valiliği 2015 yılı ve öncesinde yapacağı her türlü etkinliği, oradaki temsilcilerle eşzamanlı içerisinde gerçekleştirerek Avustralya’daki kültürel faaliyetleri düzenleyecek kadroyu paylaştı.

Vali Güngör Azim Tuna, 2015 çalışmalarıyla ilgili Avustralya’daki çalışmalara, Başkonsolos Seyit Mehmet Apak’ın, Avustralya temsilcisi Türk Vakıf ve Derneklerinde başarılı bir isim olan Ahmet Keskin’i, Sydney’e, yine Melbourne’de Avustralya Hükümeti ile yakın ilişkiler içinde olan ve Türk Dernek ve Vakıflarının yakından tanıdığı Ahmet Polat’ı Melbourne 2015 Koordinasyon Merkezi temsilcisi olarak belirledi.

Abideleşen Kahramanlar ve Çanakkale Destanı Konferansı
Selimiye Vakfı ve Türk Derneklerinin öncülüğünde düzenlenen konferansa, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Melbourne Başkonsolosu Seyit Mehmet Apak, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı D.K.M.P. 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Valilik Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş çeşitli dernek ve vakıflar ile, yaklaşık 250 vatandaşımızın katıldığı bir konferans gerçekleşti. Konferansı gerçekleştiren İsrafil Erdoğan, burada savaşın her bir kahramanını ayrı ayrı anlatarak, buradan çıkarılacak çok ders olduğunu, yavrularımızın bu kahramanları model almaları gerektiğini ifade etti.

Konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Vali Tuna 57. Alay’daki Yüzbaşı Dimitroyatiden bahsederek bugün gündeme getirilmek istenen asılsız, sözde ermeni soykırımına en büyük cevabı bizimle beraber düşmana karşı savaşan Ermeni ve Rum asıllı Osmanlı askerlerinin verdiğini ifade etti. Buradaki Türk vatandaşlarımızdan yeni neslin Türkçe’den ve Türkiye’den kopmaması gerektiğini, İngilizce ve Türkçe’yi çok iyi öğrenmelerini dile getirdi. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın çocuklarının daha çok İngilizce ile konuştuklarını ve Çanakkale Valiliği olarak da kültürel yayınlarının İngilizceye çevrilerek bu vatandaşlarımıza ulaştırılacağı sözünü verdi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir