2018 Troya yılı çalışmaları sürüyor

12 Aralık 2018

2018 Troia Yılı kapsamında Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası işbirliğinde, kentte hizmet veren berber ve kuaförlere Troia temalı önlük dağıtımı gerçekleştirildi.

Troia Antik Kenti’nin UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 20. yılı ve 2018 Troia Yılı kapsamında faaliyetler düzenlemeye ve projelere katkı sunmaya devam eden Çanakkale Belediyesi, bu kez kent esnafına yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odasının projesi ve Çanakkale Belediyesinin destekleriyle hazırlanan kesim önlükleri, kentteki berber ve kuaförlere dağıtılmaya başlandı. İlk dağıtımı ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin gerçekleştirdi. Esnafları ziyaret ederek üzerinde “Dünyanın Kalbi Troia’da Atıyor” baskıları bulunan önlükleri ve Çanakkale Belediyesinin hazırlamış olduğu yeni yıl takvimlerini takdim eden Başkan Gökhan ve Oda Başkanı Engin, aynı zamanda kısa süreli sohbetler de gerçekleştirdi. Troia yılı kapsamında bir proje hazırlamak istediklerini ve bunu Başkan Gökhan’la paylaştıklarını dile getiren Oda Başkanı Ayhan Engin, “Başkanımıza, Troia yılının tanıtılması ile ilgili olarak Çanakkale’de her gün yaklaşık 2 bin 500 kişinin saç kesimi yaptırdığını ve bu sırada yaklaşık 20 dakika boyunca ayna karşısında oturduğunu ilettik. Dolayısıyla bu şekilde hazırlanan önlükler kentlilerin de dikkatini çekecektir diye düşündük. Bu anlamda bize katkı veren Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Her türlü etkinliğe katkı veriyoruz”

Başkan Gökhan ise 2018 yılının bir başlangıç olduğunu bundan sonraki yıllarda Troia’nın daha fazla ön plana çıkmasını beklediğini kaydederek, “Esnaf odalarıyla devamlı diyalog halindeyiz. Onlar bu projeyi geliştirdiler. Troia’yı bilmeyen veya unutmuş olan insanlara bunu hatırlatmış olacağız. Dolayısıyla güzel bir proje. Biz de yöremizin tanıtımıyla ilgili her türlü etkinliğe katkı veriyoruz, bu da onlardan bir tanesi” dedi.

Bu tür projelerle Troia’ya dikkat çekildiğini belirten Başkan Gökhan, “Troia için bu sene bir başlangıç. Hazır bunu herkes sahiplenmişken, bunu devam ettirmeliyiz. Bu anlamda kent turizmine dolayısıyla kent ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bizim için deniz, kum, güneşten ziyade kültür turizmi önemli. Önümüzdeki 10 sene içerisinde bu anlamda güzel şeyler olacağını düşünüyorum, yeter ki durmayalım ve geri adım atmayalım” şeklinde konuştu.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir