8. Zootekni Bilim Kongresi Açılışı Yapıldı

06 Eylül 2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 8. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi açılışı ÇOMÜ Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kongreye 200’den fazla katılımcı katılırken; Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, sektör temsilcisi, tarım çalışanı ve öğrenci de açılışta yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını Kongre Başkanı Doç. Dr. Akın Pala yaptı. Kongrenin Türkiye ve Çanakkale için çok önemli olduğuna değinen Doç. Dr. Pala şöyle konuştu:

“8.si Çannakkale’de düzenlenen kongremiz 2 yılda bir yapılıyor. Zootekni alanında böyle bir gelenek oluşturduğumuz için sevinçliyim. Akademisyenlerle, sektör temsilcilerini, sektör çalışanlarını, öğrencileri buluşturduğumuz bu etkinliğin amacına hizmet ettiğini düşünüyorum. Kongre boyunca hayvansal tarım, zootekniyi geliştirme yolları, olumsuzluklarla başetme yöntemleri, sektöre ve bilime sunabileceğimiz katkılar, sektör analizi ve mezun öğrencilerimizin istihdamı konusunda pek çok konuyu konuşacağız.”

Ardından konuşan Ziraaf Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur:
‘8. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi’nin fakültemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor olması çok mutluluk verici. Bu kongre kurum hafızamızda yaşayacaktır. Aynı zamanda zootekni alanında uzmanlaşan bir öğretim üyesi olarak kendi hafızamda da çok önemli bir yer tutacaktır.

Zootekni Türkiye İçin Çok Önemli
Bunun yanı sıra bu kongrenin üniversitemiz önderliğinde Çanakkale’de yapılıyor olması da çok güzel. Tarımı böylesine önemsemiş bir kentin, hayvancılıkla ilgili bilimsel çalışmaları da ilgiyle takip etmesi bizim burada bir algı yarattığımız anlamına geliyor. Ben herkesin bilgiye ulaşma konusunda daha talepkar olmasını diliyorum.

Talep Olduğu Sürece Buradayız
Çanakkale’de bulunan STK’lar, akademisyenler, çifçiler, sektör temsilcileri – çalışanları, öğrenciler bizden seminer, araştırma, bilgilendirme isteyebilirler. Talep olduğu sürece buradayız, burada olduğumuz sürece hizmet edeceğiz”
dedi.

Açılışın son konuşmasını yapan Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar hayvancılığın tüm dünyada çok önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Geçmişte çok değerli izler bırakmış olan, gelecekte de kalkınma hamlemizde çok büyük ümitler bağlamış olduğumuz bir konunun tartışılacağı kongreye ev sahipliği yapmaktan çok gururluyuz.
İnsanların medeni olup olmadığı günlük tükettiği hayvansal gıdaların nispetince ölçülmektedir. Günümüzde ülkeler incelendiğinde gelişmişlik düzeyi açısından bu tezin doğruluk payı olduğu söylenebilir. Hayvanlarda bile etle ya da otla beslenenen türlerinde karakterlerinin farklı özellikler gösterdiği gözlenir.
İnsanlar aya da çıksalar, uzaya da çıksalar samanı ve otu ete ve süte dönüştüremeyeceklerine göre hayvancılık her zaman etkili kalacak. Hayvancılık her millet için çok önemlidir. Ancak Türk Milleti için çok daha fazla öneme sahiptir. Atalarımızdan beri hayatımızın temelindedir fakat günümüzde hayvancılıkla ilgili sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu kongrenin sonucunda bu sorunlara çözüm önerileri ve farklı bakış açıları getireleceğine inanıyorum. Burada bulunan ve kongrenin gerçekleşmesinde emek veren herkese teşekkürler.”

Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkı sunan kişi ve kurumlara plaketleri verildi. 3 gün boyunca sürecek olan kongre sunumların sonrasında gerçekleşecek Çanakkale gezisi ile sona erecek.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir