9700 Genç Şehitlikte Buluşuyor

16 Ekim 2012

Çanakkale merkez ve ilçelerinden gelen 2521 öğrenci Namazgah Tabyaları’nda buluştu. Burada Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Eceabat Kaymakamı, Gelibolu Kaymakamı, Daire Müdürlerinin katılımıyla şehitlik gezisi için tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra Minik Mehteran Grubu tarafından marşlar seslendirildi. Lapseki Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan İnan tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiir okundu. Daha sonra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna gençlere seslenerek, “İl Genelinde 5675 öğrencimizi Kaymakamlıklarımız ve Belediye Başkanlıklarımızın da katkılarıyla bu yıl içerisinde Şehitliklere taşıdık. Bu gün yine 2521 öğrencimizi Şehitliklerle buluşturuyoruz. Önümüzdeki günlerde 9700 öğrenci hedefimizi tamamlayarak bir final gecesi düzenleyeceğiz. İklim koşulları uygun olursa bu geceyi tarihi bir mekanda 1915 ruhuna uygun bir şekilde tertip etmeyi düşünüyoruz. Amacımız her biri abideleşen ve ayrı bir kahramanlık destanı olan Şehitlerimiz ve Gazilerimizin aziz hatıralarını bir kez daha anmak ve 1915 ruhunu sadece Çanakkale’ye değil Türkiye’ye yaymak arzusundayız.

“Mazisi Olmayanın Atisi Olmaz Olamaz”
Bizler büyük bir övünç duyacağımız şanlı bir tarihe herkesin gıptayla baktığı ve bu gün 100.yıldönümüne doğru halen konuşulan Koca Seyit’leriyle, Yahya Çavuş’larıyla, Kınalı Hasan’larıyla, Niğdeli Ali’si ve daha binlerce karanfiliyle büyük bir devletiz. Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı Şehitler Diyarı Çanakkale’nin bu potansiyelini, bu tecrübesini, bu birikimini yarınlara taşımak vede yarınlarımızın teminatı olan bu çocuklarımızı şehitlikte buluşturmak en önemli önceliklerimizdir. Bu gün birlik ve beraberliğimize ışık tutacak en önemli kilometre taşlarından biride Çanakkale’dir Çanakkale Şehitliğidir. Mezar taşlarında gencecik yavrularımızın, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Anadolu’nun ve Osmanlı coğrafyasındaki 131 askerlik şubesinden kahramanlarımızı görüyoruz.

Bu günde bu birlik ve beraberlik aynı ruh ve anlayışla devam ediyor. Çünkü 1915 ruhu bu gün bir çok toplumsal sıkıntının panzehiri niteliğindedir. Bu itibarla biz bu gezileri önemsiyor ve devamlılığını sağlıyoruz. Onun için tüm Çanakkale’li vatandaşlarıma çağrım bütün öğrencilerimizi Şehitliğe taşıyarak geçmişle irtibatlarını sağlayalım ve tarih sayfalarından değil de tarihin yazıldığı yerde Çanakkale’de bu insanlık dersini yarınlarımıza da aktaralım.

Ben bu vesileyle 97.Yılda 9700 Öğrencimizi Şehitliklerde buluşturuyoruz projemize destek veren Kaymakamlıklarımıza, Belediye Başkanlıklarımıza, Milli Eğitim Müdürlüklerimize teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum. Sizlerde Çanakkale Şehitlerine Şiirini Hasan kardeşiniz gibi gelip ezbere okursanız hepinize birer çeyrek altın hediye edeceğim dedi.

Daha sonra topluca Seyit Onbaşı Anıtına yüründü ve Şehitler Abidesine geçildi. Şehitler Abidesinde saydı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk Anıtına Çelenk sunan Vali Güngör Azim Tuna Temsili Şehitliklere karanfil bıraktı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini gezen Gençler 57. Alay şehitliği ve Conkbayırı Şehitliğini ziyaret ettikten sonra topluca İlçelerine döndüler.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir