Lapseki’de 20 Kaçak Göçmen Yakalandı

16 Ekim 2008

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmek isteyen 20 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvacık sahillerinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen mülteciler, İstanbul’dan özel bir minibüse bindirilerek bölgeye götürülmek istendi. Gece Gelibolu ile Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesi arasında sefer yapan özel feribota binen minibüsün şoförü, kaçakları araç içinde bırakarak ortadan kayboldu. Feribotun Çardak iskelesine yanaşması ile birlikte aracın kapılarını açan mülteciler belde sokaklarına dağıldı. Vatandaşların ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonunda 1’i bayan, 2’si çocuk toplam 20 Afgan ve İran uyruklu kaçaklar yakalandı. Yakalanan şahısların, İstanbul’dan kişi başı 2 bin dolar ödeyerek yola çıktıkları ve Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunan adalarına kaçmayı planladıkları öğrenildi. Araçta yapılan aramada 19 adet can yeleği bulundu.

Kaçakların sorgulamalarının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi. Olay sonrası kaçak minibüs şoförünün ise arandığı ifade edildi.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir