Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi Öğrencileri Kent Müzesi’nin Konuğuydu

09 Haziran 2011

8 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen etkinlikte Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri Kent Müzesinin konuğu oldu.

Kent Tarihini Tanıyoruz projesi kapsamında hazırladıkları sergilerini, Müze Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonunda geçtiğimiz ay kentli ile paylaşan gençler, proje aşamasında çalıştıkları, kentte yapılan arkeoloji kazıları üzerine bir sohbet gerçekleştirdiler.

“Liseli Gençlerin Bakışı ile Çanakkale?de Arkeoloji” isimli sohbetin konukları, 9. sınıf öğrencilerinden Sayın Görkem Ceren Şentürk ve Sayın H. Cemre İnce, hazırladıkları slayt gösterisi ile sohbetlerini zenginleştirdiler. Parion’dan, Yenibademli’ye Assos’tan Troia’ya pek çok antik kent hakkında konuşulan akşama kentli de yoğun ilgi gösterdi. Akşamın sonunda gençler, var olan kazıları merak ettiklerini ve katılmak istediklerini belirttiler. Bu talebe paralel, Çanakkale Arkeoloji Buluşmalarını yakından takip eden konuklar; her kazı başlangıcında gerçekleştirilen “hoş geldin” gezilerine gençlerin katılabileceklerini ifade ettiler. Kent Müzesi Koordinatörü Cevat İnce de; Çanakkale Arkeolji Buluşmalarını gerçekleştiren ÇABİSAK ile ilişki kurularak gençlerin bu ziyaretlere katıla bileceklerini ve buluşma sürecinde aktif görev alabileceklerini belirtti. Geceye katılan gençlerin tamamına yakını bu sürçte zevkle yer alabileceklerini ifade ederek iletişim bilgilerini ÇABİSAK?a sunulmak üzere Kent Müzesine bıraktılar.

Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası ve Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencileri ile ortaklaşa gerçekleştirilen Çocuk Gözüyle Kent III Projesinin sonuç ürünü olan Çocuk Gözüyle Kent III Sergisi paylaşılmaya devam ederken, 15 Haziran 2011 Çarşamba Saat 18.00’de projeye katılan öğretmenler ve gönüllüler Kent Müzesinin konuğu olacak.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir