“Düğüm” & “Dağınıklar Kenti” Film Gösterimleri

12 Ekim 2011

Ece Ayhan Sivil Girişimi’nin (EASG) öncülüğünde, 15 Ekim 2011 Cumartesi günü, Çanakkale Yalı Hanı’nda Yönetmen Uygar Asan’ın “Düğüm” ve “Dağınıklar Kenti” isimli iki filmi gösterime sunuluyor.

PROGRAM
15 Ekim 2011 Cumartesi

15.00-16.15: Film Gösterimi
“Düğüm”
Yazan-Yöneten: Uygar ASAN
Kurgu: Pınar ASAN-Uygar ASAN
Yapımcı: Anita SEZGENER-Uygar ASAN
Oyuncular: Sezgin CENGİZ, Ayşegül AKBULUT, Emre SAKA, Murat VANLI
Süre: 71dk.
Konu: Nedir “Sonsuzluğun öteki saatlerinde de bu böyle sürüp gidiyordu” diyen Lautréamont’un kastettiği? Nedir Ece Ayhan’ın şiirinde “düğüm”e dair olan? Nedir “yürümeyen”, evlerin o kapalı düzeninde? Sahi, nereden başlanır bir “düğüm”ü çözmeye?

16.15-16.30 : Ara

16.30-18.00: Film Gösterimi
“Dağınıklar Kenti”
Yazan-Yöneten: Uygar ASAN
Kurgu: Uygar ASAN
Yapımcı: Anita SEZGENER – Uygar ASAN
Oyuncular: Sezgin CENGİZ, Umur OZAN, Aslı TURAN, Tolga İSKİT, Alp GİRİTLİ, Nurşin DURMAZ
Süre: 85 dk.
Konu: Dağınıklar Kenti, ait/aitsiz, yurt/yurtsuz, kök/köksüz olmayı ince bir şekilde sorgulamaya ve didiklemeye açıyor. Bu coğrafya sancıyla kıpırdanmakta, kendini ve yerini arayan çocuklar doğurmaktadır. Dağınıklar Kenti’nde ev(ler), anahtarlar, kaçaklık, kayıp anne, hopper, yeni sorulara açılıyor. Ve bu sorular her şeyi reddeden, başka bir birey oluşu arzulayan bir zihnin karşısına, duygularıyla hareket eden, köşeye sıkışınca da aidiyeti arayan bir başka karakteri koyarak tecrübe edinmeye çalışılıyor. Uygar Asan’ın yeni minimal bağımsız çalışması Dağınıklar Kenti, sorular ve “oluş”lar üzerine bir ayrıntılar çalışması.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir