Araovacık Kapalı Sistem Sulama Tesisi Törenle Hizmete Girdi

16 Nisan 2012

Yenice’ye bağlı Araovacık Köyü’nde Kapalı Sistem Sulama Tesisi törenle hizmete girdi. Törene Çanakkale valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Mehmet Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Miniklerin halk oyunları gösterisi ile başlayan açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Törende ilk olarak bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir “Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran, kendi adını taşıyan boğazın iki yakasındaki topraklar üzerinde kurulmuş olan, iki kıta arasında geçişi sağlayan ilimizin gelişip kalkınmasında tarımın payı çok büyüktür. Hükümetimiz döneminde ülkemiz ve ilimizde çiftçi desteklemeleri tarihteki en yüksek seviyelere ulaşmış, ilimiz genelinde sadece hayvancılığa verilen destekleme 50 milton TL’ye tarımsal desteklemelerle birlikte bu rakam 75 milyon TL’ye ulaşmıştır” dedi. Hükümetin dünyada yaşanan kuraklığın ülkemize yansımalarını önceden tahmin ederek gerekli önlemlerini aldığını vurgulayan Kaşdemir, bunların en başında suyun kontrol altına alınarak etkin ve verimli kullanmasının gelmekte olduğunu bildirdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de “Hayvancılık ve süt üretimini zaten çok iyi yapıyorsunuz. Yaklaşık 6 bin dönüm arazinin sulandığı bu yatırımla beraber, bundan sonra kazancınızın çok daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi. Daniş törende yaptığı konuşmada okullarda yeni uygulamaya girecek okul sütü uygulamasıyla birlikte süt fiyatlarının düşmeyeceği müjdesini de vererek “Araovacık’a her geldiğimizde bizleri bu kadar sıcak ve misafirperverlikle karşıladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak törende bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da yeni hizmete giren sistemle birlikte buharlaşma kayıplarının ortadan kalkacağını belirterek sulama suyunun daha ekonomik olarak kullanılmasının sağlanacağını bildirdi. Kapalı sulama sistemiyle suyun ekonomik olarak kullanılması, sulama sahası içinde bulunmayan yerlerin, tarım arazilerinin sulamaya açılması ve basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının sağlanacağını belirten Tuna, böylelikle bereketli olan Yenice topraklarında tarımsal ürünlerde verimlilik ve gelir artışının sağlanacağını söyledi. Tuna ayrıca ilimizde tarımsal sulama çalışmalarına gereken önemin verildiğini de belirterek “Bütçe imkanları dahilinde ve ek kaynaklarla göletler, yer altı sulama tesisleri, yerüstü sulama tesisleri olmak üzere İl Özel İdaremiz aracılığıyla daha birçok tesisin yapımını gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Araovacık Köyü Kapalı Sistem Sulama Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir