Çanakkaleli Kadınlardan Protesto Eylemi

25 Kasım 2008

Son günlerde kadın ve çocuklara yönelik taciz olaylarının artmasına tepki gösteren Çanakkaleli kadınlar protesto eylemi düzenledi.

Morrabin Parkı?nda bir araya gelen ?Çanakkale Kadın ve Çocuk Hakları Platformu? üyeleri ?Şiddeti durdurmak mümkün? yazılı dövizleri araçların üzerine yapıştırarak bu durumu protesto etti. Burada bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Neriman Urgancı, son günlerde kadına ve çocuğa yönelik taciz olaylarının arttığını belirterek, ?Kanunlardaki eksiklikler ve isteksizlikler ülkemizde kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasını imkansız hale getirmektedir. Kadın örgütlerinin ve ikili kurumların çabaları sonucunda köklü reformlarla 2005 yılında yürürlülüğe giren yeni TCK?nin hayata geçirilmesi için somut ve karar adımların atılmasını istiyoruz? dedi.

Elder Kadın Danışma Merkezi Başkanı Nilgün Özkan ise Türkiye?de yapılan en kapsamlı araştırmada her 3 kadından birinin fiziksel şiddet gördüğünü belirterek, ?Ülkemizde eşinden dayak yiyen kadınların yarısı bu durumdan kimseye bahsetmiyor. Ayrıca Türkiye?deki kadınların yarıya yakını medeni kanunda yeniden mal rejiminden yüzde 43?ü 4320 sayısı ailenin korunmasına dair kanundan habersiz? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ellerindeki ?Şiddeti durdurmak mümkün? yazılı dövizleri araçların üzerine yapıştıran kadınlar erkelerin de desteğini alarak araçları ile protesto amaçlı şehir turu yaptı.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir