Çanakkale Kent Ekonomisi Forumu Sonuç Bildirgesi Açıklandı

09 Mayıs 2013

4 Mayıs 2013 Cumartesi günü, Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı?nın organizasyonuyla düzenlenen Çanakkale Ekonomi Forumu sonuç bildirgesi açıklandı. Forumun amacının önümüzdeki 10 Yıl ve daha sonrasında Çanakkale için önerilecek ve kentin stratejik kalkınma hamlesini oluşturmaya katkıda bulunacak vizyoner projeler oluşturmak olduğu belirtildi.

Çanakkale Kent Ekonomisi Forumu Sonuç Bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

Forumda 5 tartışma masası kurulmuş ve masalar mümkün olduğu kadar farklı alan ve sektör temsilcilerinden kurulmaya çalışılmıştır. Forum her eğilim ve görüşten kişi ve kurumlara açılmıştır. Foruma toplam 35 kişi katılmıştır. Katılımcı sayısı öngörülene yakın gerçekleşmiştir. Temsil niteliği açısından forumda, amacına uygun çeşitlilik sağlanmıştır. Kentin ilgili tüm sektörleri temsil edilmiştir. Meslek odaları, işadamları dernekleri, yerel yönetimler gibi sivil toplum kuruluşları farklı eğilmelerine rağmen foruma katılmışlardır. Üniversite, yerel basın, turizm, tarım, inşaat, denizcilik gibi, kısaca tüm sektör temsilcileri, proje ve önerileriyle forumu zenginleştirmişler ve çok değerli katkılarda bulunmuşlardır. Forum süreci son derece demokratik ve katılımcı, farklılıkların özgürce dile getirildiği bir şekilde, forumun ruhuna uygun gerçekleştirilmiştir. Forum sonucunda, her düzeyde demokratik oylamayla belirlenen vizyoner proje listesi şu şekilde ortaya çıkmıştır:

1. Üniversite Kenti Çanakkale Projesi: En az üç üniversite daha kurulmalı
2. Tarım ve Hayvancılığa Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi
3. Boğaz Köprüsü ve Entegre Ulaşım Ağı
4. Bilim, Kültür ve Kongre Kenti Çanakkale
5. Turizm Çeşitliliği, Kentsel Dönüşüm, Medeniyet Fuarı, Kongre Turizmi, Tarih Müzesi

Ana başlıklar halinde listelenen vizyoner projeler, Forum sürecinde ayrıntılı tartışılmış ve kayıt altına alınmıştır. Forum sonuçları, en kısa zamanda, Çanakkale?nin mevcut sosyo-ekonomik göstergeleriyle desteklenerek bilimsel stratejik kalkınma raporları haline getirilecek ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara iletilecektir. Sonraki aşamada, diğer illerden gelen raporlarla birleştirilerek 2023 Türkiye Stratejik Kalkınma Planı?nın bir parçasını oluşturacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir