GMKA’da Projelerin Değerlendirme Süreci Devam Ediyor

03 Nisan 2014

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın 2014 yılı Mali Destek Programları için Bağımsız Değerlendirici süreci devam ediyor. Balıkesir ve Çanakkale’den başvurusu yapılan projeler, ön inceleme sürecinin ardından Bağımsız Değerlendirici sürecine alındı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın en büyük finansal destek mekanizması olan Mali Destek Programlarının değerlendirme süreçleri devam ediyor. Başvuru süreci 21 Şubat’ta tamamlanan Mali Destek Programları kapsamında başvurusu yapılan 305 projenin, eksik evrak yönünden ön incelemeye tabi tutulmasının ardından ön inceleme aşamasında başarılı olan 292 proje için Bağımsız Değerlendirici aşamasına geçildi.

Projelerin mali ve teknik açıdan değerlendirileceği Bağımsız Değerlendirici sürecinin ise önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Bağımsız Değerlendiricilerin başvuru rehberinde belirtilen puanlama kriterlerine göre değerlendirmesinin ardından projeler, Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilecek.

Projelerin teknik ve mali açıdan değerlendirilmesinde görev alan yapan Bağımsız Değerlendiriciler Ajansın ?Bağımsız Değerlendirici? ilanına başvuran ve alanında en az beş yıllık tecrübeye sahip, Balıkesir veya Çanakkale illeri dışında ikamet eden, teslim edilen projelerin hazırlık veya uygulanma aşamasında görev almamış veya almayacak olan kişiler arasından seçilerek görevlendiriliyor.

Bu değerlendirmelerden sonra oluşacak destek almaya hak kazanan asil ve yedek başvuru sahiplerinin listesi, nihai onay için Ajans Yönetim Kuruluna sunulacak.

Ajansın bu yılki mali destek programların konusu bölgede öne çıkan sektörlerin ve sosyal projelerin desteklenmesi olarak belirlenmişti. Toplam bütçesi 14 Milyon 200 bin TL olan destek programları için toplam 305 Proje başvurusu gelmişti. Desteklenmeye hak kazanan projelerin Mayıs ayında ilan edilmesi bekleniyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir