GMKA, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliğine Üye Oldu

08 Aralık 2014

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği ülkelerinden kalkınma ajanslarının üyesi olduğu Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (The European Association of Development Agencies – EURADA)’ne üye oldu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), uluslararası alanda yürüttüğü işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan kalkınma ajanslarının çatı örgütü olan ve 150 kalkınma ajansının üyesi olduğu Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (The European Association of Development Agencies – EURADA)’ne üye olarak, Avrupa’daki kalkınma ajanslarından oluşan önemli bir bilgi ve tecrübe ağına dahil olmuş oldu.

Bu kapsamda GMKA, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)’nin yıllık konferansı AGORADA’ya katıldı. Üyelerinin çeşitli ihtiyaçlarına yönelik konuların ele alındığı konferansta GMKA, çeşitli işbirlikleri için zemin aradı.

Bu yılki ana teması “Bölgelerin Akıllı Büyümelerine Zemin Hazırlamak” olarak belirlenen AGORADA konferansında Avrupa’daki kalkınma ajansları ve bölgesel yönetimler ile ikili ilişkiler kurulmuş ve Avrupa Birliği kaynaklı programlarda muhtemel proje ortaklıklarının temelleri atıldı. Konferans süresince, EURADA üyelerinin ortaklığında yürütülerek tamamlanan Stratejik Yenilik Yönetiminde Bölgesel Yetkinlikleri Geliştirme (Know-Hub) ve Akıllı Gelişme Anlayışı için Bölgesel Uzmanlaşmaya Doğru (TR3S) projeleri kapsamında edinilen deneyimler paylaşıldı. Toplantıda başta Avrupa Birliği’nin 2020 stratejisi doğrultusunda uygulayacağı programlar kapsamında EURADA üyelerinin gerçekleştirebileceği işbirlikler öne çıktı.

Yönetim Kurulu’nda Türkiye’den Orta Karadeniz ve İzmir Kalkınma Ajanslarının bulunduğu EURADA’nın bütçe ve faaliyetlerinin görüşüldüğü Genel Kurulda, program dahilinde gerçekleştirilerek birlik hakkında çeşitli kararlar alındı.

[gmka.org.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir