9. Uluslararası Robot Yarışması Çanakkale’de Yapılacak

15 Ocak 2015

Çanakkale Kara Savaşları ve Deniz Zaferinin 100. Yılı olması sebebiyle 9. Uluslararası Robot yarışmaları 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda yapılacak.

9. Uluslararası Robot Yarışmasının amacına uygun bir şekilde yürütülmesi, beklenen faydanın sağlanması, uygulamada meydana gelebilecek aksaklıkların giderilmesi ve 8. Uluslararası Robot Yarışmasının değerlendirilmesi amacıyla 14-15 Ocak 2015 tarihlerinde 2 gün sürecek Hazırlık Çalıştayı düzenlendi.

Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Birimi (Uygulama Oteli) Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen, Milli Eğitim bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Milli eğitim Şube Müdürleri M.Bünyamin Uruç ve Bora Kaşlı, ÇÖMÜ Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanvekili Okt. Hasan Bozatay ve Şube Müdürü Ersin Cengizoğlu’nun katıldığı çalıştayda; Ankara, Eskişehir, İstanbul, Konya, Kütahya ve Çanakkale illerinden olmak üzere mesleki ve teknik eğitim veren okullarda görev yapan okul müdürleri ile öğretmenler ve Çanakkale ARGE biriminde görevli öğretmenlerden oluşan yaklaşık 40 katılımcı yer aldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayda, Çanakkale Gelibolu Yarımadası tanıtım filmi ardından yarışma ile ilgili sunumlar yapıldı. Sunumların ardından toplantıya katılan heyet, yarışmanın düzenleneceği ÇÖMÜ Hasan Mevsuf Spor Salonunda incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil konuşmasında Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale’de bulunmaktan duyduğu mutlu olduğunu belirterek “Geçen yıl 8.sini düzenlediğimiz yarışmayı değerlendirmek, bu yıl 9’ncusunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Robot Yarışmasına hazırlık çalışmalarına başlamak üzere buradayız. 2 gün boyunca yarışma ile ilgili neler yapacağız, geçen yıl ne gibi sorunlar yaşadık, bu yıl ne gibi önlemler alabiliriz sorularını yanıtlayacağız. Amacımız her yıl yarışmayı daha üst seviyelere taşımak. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum. Yapacağımız çalışmada hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş de konuşmasında, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki mesleki teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen uluslararası robot yarışmasının Çanakkale’de düzenlenmesinden ve bu etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek çalıştay katılımcılarına teşekkür etti..

[meb.gov.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir