Genç TEMA’lılar Etkinliklerini Sürdürüyor

15 Mayıs 2015

ÇOMÜ Genç Tema Topluğu öğrencileri, Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıl dönümünde önemli projelere katılım gösterdi.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kapsamında, ÇOMÜ Genç Tema Topluluğu öğrencileri Türkiye genelinde önemli bir proje başlattılar. 81 ilde toplam “100 noktada 100 fidan” dikimi projesinde, 2015 senesi içinde toplam 10.000 fidan dikimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Şu ana kadar toplam 24 ilden destek gören projede, Çanakkale şehitleri için 4.000’in üzerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. ÇOMÜ Genç TEMA Topluluğu öğrencileri proje kapsamında Çanakkale’nin üç noktasında dikimlerini yaptılar. Öğrenciler, 3. fidan dikimlerini ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü ve Moleküler Biyoloji-Genetik Bölümü öğrencileri ile Çanakkale Radar Tepesi’nde gerçekleştirdiler. Etkinliğin hazırlık ve organizasyon aşaması ÇOMÜ GENÇ TEMA Topluluğu yönetim kurulu üyelerinden Muhammed Raşit Durak, Hazan Erbaş ve Betül Dilek’in ortak çalışmalarıyla hazırlandı.
Let’s Do It Akdeniz!
Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde aynı gün ve aynı saatte gerçekleşen sahil şeridi temizleme etkinliği “Let’s Do İt Akdeniz’e” katılan ÇOMÜ Genç Tema Topluluğu öğrencileri faaliyeti Yeni Kordon’da gerçekleştirdi. Etkinlik için Halk Bahçesi’nde bulunan Tema Evi’nde buluşup temizleme yapılacak yere yürüyerek giden öğrenciler, iki saat boyunca sahil şeridini temizlediler. Etkinliğe, halktan da destek geldi. Öğrencilerle birlikte halktan katılmak isteyenlerin de yaptığı faaliyette kilolarca çöp toplandı. Türkiye’de sadece Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay’ın gerçekleşen etkinlik, Let’s Do İt Akdeniz Çanakkale il sorumlusu Abdullah Pekuva, topluluk başkanı Betül Dilek ve topluluk başkan yardımcısı Hazan Erbaş’ın koordinesiyle başlayıp Çanakkale Belediyesi’nin materyal ve araç desteği, ÇOMÜ GENÇ Tema Topluluğu öğrencilerinin katılım desteğiyle uygulandı.
2.Geleneksel Kazdağları Buluşması
ÇOMÜ GENÇ Tema Topluluğu öğrencileri, Çevre Platformu tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Kazdağları Buluşması’na yönetim kurulu ve topluluk üyeleriyle birlikte katılım gösterdiler. 8-9-10 Mayıs’ta düzenlenen, çevre sorunlarına ve mücadelesine dair önemli bilgilerin bulunduğu, Kazdağları’nın önemi ve korunması hakkında güçlü mesajlar içeren bu çevre direnişine destek oldular. Kazdağları buluşması ile projelerini gerçekleştirdikleri yerin doğal güzelliklerini tanıma ve topluluk üyelerine yaşatma şansı yakalayan Genç Temalılar alan hakkında bilmediklerini de öğrenme fırsatı yakaladı. Çanakkale’deki doğa talanına, köylerinde yapılmak istenen altın madenciliğine, termik santrallere, kirli sanayilere direnerek büyük bir dayanışma başlatan köylüler de Kazdağları Buluşması’nda sesini duyurup, kendi hikayelerini anlattılar.Topluluk, Kazdağları buluşmasında Ayazma’da bulunarak, orada toplanan çevre dostlarıyla olup, Kazdağları’nın siyanür ile heba olmasını istemeyen, ekmeklerini, yaşamlarını Kazdağları’ndan kazanan köylünün yanında oldular, onların söylemek istediklerine kulak verdiler.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir