“Küçük Büyük El Ele” Özgürlük Parkında Buluştu

25 Mayıs 2015

Çanakkale Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi tarafından Özgürlük Parkında Esenler Mahallesi 1. Bahar Şenliği düzenlendi.

“Küçük Büyük El Ele Haydi Özgürlüğe” sloganıyla birincisi gerçekleştirilen Bahar Şenliğine Esenler Mahallesinde bulunan anaokulu, ilk ve orta dereceli okullar, Esenler Yemek Kültürü Derneği, Esenler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği katkı sundu.

Esenler Mahalle Meclisi Başkanı İrfan Kütüklü yaptığı konuşmada; “Bu şenliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Esenler mahallesi şenliğine sahip çıktığı takdirde bundan sonraki yıllar paydaşlar artarak bu etkinliği bir güne yaymak istiyoruz. Etkinliğe katkı sunan ilkokulu, anaokulu, meslek liselerinin okul, idareci, öğrenci, öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Amaç okul ve mahalle arasındaki işbirliğini de geliştirmektir” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Mahalle Meclisimizin girişimi ile özellikle çocuklar ve gençlerimizin etkinliklerini seyredeceğiz. Çocuklarımız bir yıllık emeklerini ortaya koyacaklar. Şenlik alanında kırkyama çalışmaları sergileniyor. Esenler Yemek Kültürü Derneğinin ikramı var. Özgürlük Parkı gibi kamusal alanların en önemli özelliği ve güzelliği kentte yaşayan insanların bir araya gelmesidir. Burada çocukları seyredeceğiz, yapılan etkinliklerle buradan mutlu ayrılacağız. Bu park Esenler Mahallesi ve Çanakkale için çok önemli bir park. Esenler büyüyor, gelişiyor. Kentin birinci mahallesi olma yolunda ilerliyor. 60 metrelik yolun sol tarafında 30 bin nüfusun yaşayacağı alan planlandı. Süreç devam ediyor. Orası bitince Esenler en büyük mahalle oluyor. O alanda 150 bin metrekare park alanımız olacak. Esenlerde başka parklarda yapıldı. Yapılmaya devam ediyor. Burasını bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Buraları tek tek istimlak ettik. Buraları imarlıydı. Binalar olacaktı. Ama mücadele ettik, kamulaştırdık. Park alanı olarak sizlerin hizmetine girdi. Bütçeden yapıldığı için sizin paranızla alındı diyorum. Güzel bir yeşil alan kazandık. Keyfini çıkarıyoruz” dedi.

Şenlikte, Esenler Mahalle Meclisi Kırkyama kursiyerleri Kırkyama ürünlerini sergilerken, Esenler Yemek Kültürü Derneği’nin yemek standı açtı. Katılımcılara pişi ikramı yapıldı.

Şenlik kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ticaret Meslek Lisesi Roman Dans Grubu, Zübeyde Hanım Anaokulu palyaço gösterisi, Ticaret Borsası İlkokulu halk oyunu, Ömer Mart Ortaokulu Anadolu’dan Esintiler gösterisi, Ticaret Borsası İlkokulu Latin dans gösterisi, Özlem Kayalı ilkokulu karaoke gösterisi büyük ilgi gördü.

Özlem Kayalı İlkokulu öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte atık malzemelerden hazırladıkları giyim defilesi katılımcıların beğenisini topladı.

Şenlikte Ozan Kalender Gürer sahne aldı. Oyun ve yarışmaların olduğu şenlikte katılımcılar güzel bir pazar gününü Özgürlük parkında eğlenerek geçirdiler.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir