“Sözde Var Olan” Yanık Ünitesi Ön İzin Talebini Aldı…

11 Aralık 2015

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Çanakkale’de “Yanık Ünitesi” açılması ile ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na yapmış olduğu başvurusu sonrasında ön izin talebini almayı başardı.

Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çanakkale’ de yanık tehlikesinin yüksek olduğu işletmelerin (İÇDAŞ, Akçansa, Kale Seramik ve termik santraller) bulunması, Çanakkale Boğazı’ ndan yakıt taşıyan gemi geçişlerinin olması ayrıca bölgenin nüfusu, yanık sayısı ve hastaların yanık birimlerine ulaşımlarında süre ve fiziki şartlar dikkate alınarak Çanakkale Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında 5 yataklı Yanık Ünitesi yapılması planlanmıştır. Ünitemizin oluşumu tamamlandıktan sonra Yanık Ünitesi ekibinin belirlenerek eğitimlerinin sağlanması ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının temini için faaliyet izin başvurularımız da gerçekleşecektir. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise Haziran 2015 yılında yaptığı açıklamada, Bakanlığa bağlı hastanelerdeki yanık yatağı sayısının 525 olduğunu ifade etmiş ve İstanbul’a gelen hasta yükünü azaltmak için Yalova, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir’de de yanık ünitelerinin açıldığını belirtmişti.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir