Çanakkale İçinde

AK Partili Kadınlar Çanakkale’de 12 Bin Fidan Dikti

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Bir Ağaç Bin Nefes, Bir Kadın Bin Umut’ sloganıyla tüm yurt genelinde başlatılan, her AK Partili kadın üye için bir fidan kampanyası geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Ankara’da yapılan toplu açılış töreniyle start aldı.

3.5 milyona yaklaşan üye sayıları ile dünyanın en büyük kadın örgütü olan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteği ile her kadını temsilen bir fidan dikerek 3.5 milyon fidanı toprakla buluşturarak Türkiye’nin ormanlarla kaplı alanlarını daha da genişletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı’da yağışlı hava nedeniyle oluşan çamura aldırış etmeden Çanakkale merkeze bağlı Kayadere Köyü mevkiinde 12 bin adet fidan dikti. Fidan dikimi sırasında çamura batan AK Parti İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri zaman zaman renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu ‘Bir Ağaç Bin Nefes, Bir Kadın Bin Umut’ projesiyle büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek ‘3.5 milyon üyemiz kadar fidanı toprakla buluşturuyoruz’ dedi. Kutlu şöyle devam etti, ‘Kadın kolları Başkanlığımız Çanakkale’de de Kayadere mevkiinde 12 bin adet fidanın dikimini gerçekleştirecekler. Diğer illerimizde de kadın kolları başkanlarımızın önderliğinde. ‘Ak Kadınlar Ormanı’ olarak adlandırdığımız projeyle Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaç dikimi seferberliğini başlattık. Her kadın üyeye bir ağaç kampanyası hem doğaya destek hem de kadın üyelerimizin bu dünyada bir dikili ağacı olmasını sağlayarak onları onure etmek anlamında yapılan bir çalışma. Peygamberimizin dediği gibi, ‘Kıyamet kopsa bile evinizde bir fidan varsa dikiniz’. Ağaç dikmek kutsal bir olaydır. İnanıyorum ki AK Partili kadınlar Çanakkale’de orman gibi çoğalacaktır. Böyle anlamlı bir çalışmayı başlattıkları için genel merkezimize; Orman ve Su işleri Bakanlığımıza ve Başbakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz’ dedi.

Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, merkez ilçe ve il kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.