Çanakkale İçinde

Anatolian Rock Fest, 3. Gününden İtibaren İptal Edildi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde “Anatolian Rock Fest” adı altında düzenlenen rock festivali, Diyarbakır Silvan’da 13 askerin şehit olması sebebiyle iptal edildi.

Festivalin iptal edilmesinin ardından Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi Kumbağlar mevkiinden gruplar halinde Çanakkale’ye gelen 11 farklı kulübe bağlı motosikletliler, Türk bayrakları ile iskele meydanında buluştu. Burada bir açıklama yapan Anadolu Kaplanları Motosiklet Sporları Derneği Genel Sekreteri Ümit Akçacı, Diyarbakır Silvan’da meydana gelen saldırıda 13 şehit verilmesi üzerine festivali 3.ncü gününden itibaren iptal ettiklerini belirterek, “13 şehidin olduğu ortamda rock festivali yapılamayacağını düşünerek organizasyonu iptal ettik. Motorcular olarak bizler, her zaman aykırı davranmayı ön planda tutuyoruz. Artık bu tür şehit haberlerine bir son verilmesi gerekiyor. Eğer buna bir çözüm bulunmazsa bizler motor sürmeyi bırakıp başka şeylere yöneleceğiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, motor kulübü üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile bir süre caddelerde dolaştıktan sonra eşyalarını toplamak ve kurulan sahneyi sökmek üzere toplu olarak Gürpınar’a geri döndü.

İHA