Anjiyografi Simülasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

28 Mayıs 2014

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin verdiği destek ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deneysel Araştırma Merkezi’nde (ÇOMÜDAM) bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Laboratuvarında, Anjiyografi Simülasyon Eğitimi gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan hasta senaryoları ve damar tıkanıklıkları üzerinde uygulamaların yapıldığı eğitime Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji ve Radyoloji Anabilim Dallarından öğretim üyeleri ve asistanları katıldı. Eğitim sürecinde koroner, karotis ve periferik anjiyografi ile stent uygulamaları için pratik girişimler yapıldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Saçar simülasyon eğitimin oldukça faydalı geçtiğini ve bu eğitimlerin asistan eğitim süreci için çok yararlı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Saçar anjiyografi simülasyonu için “Anjiyografi, kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavi sürecinde önemli yeri olan bir yaklaşımdır. Bu işlemlerin kabul edilebilir bir risk oranı ile yapılması için alınan yoğun eğitimler ve tecrübe çok önemlidir. Kendi eğitimlerimiz ve asistanlarımızın yetişmeleri için teknolojinin bize sunduğu bu imkanlardan faydalanmamız şarttır. Derneğimize ve bu eğitimin sponsorluğunu üstlenen Bayer firmasına katkıları için çok teşekkür ederim” dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı olarak daha önce de Perfüzyon eğitim simülasyon laboratuvarını kurduklarını belirten Dr. Saçar “Hem önlisans, hem de yüksek lisans öğrencilerimize uygulamalı eğitimleri verdiğimiz bu laboratuvarımız ülkemizde bu alanda önemli adımlardan biri olmuştur. ÇOMÜDAM çatısı altında bizlere bu uygulama alanlarını sağlayan, laboratuvarımızın kuruluşunda ve sonrasında desteğini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Laçiner hocama da teşekkür ederim. Aldığımız bu destekler öğrenci ve asistanlarımızın eğitimleri için bizim motivasyon kaynağımız olmaktadır. İnsan sağlığı gibi hassas bir alanda hizmet verecek olan bireylerin yetiştirilmesi ve sorumluluk bilincinin aşılanması için bu tür ‘gerçekçi’ eğitim ortamlarının eğitim sürecinde daha yoğun olarak kullanılması gerekmektedir” dedi.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir