Araştırma-Yayım-Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi Kapsamında Toplantı Yapıldı

07 Şubat 2014

“Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge ve İl Grup Toplantıları Talimatı” kapsamında 04 Şubat Salı günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı sonunda İl Müdürü Mustafa Akkuş başkanlığında, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Yayım Mühendisleri ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplanın başlangıcında yaptığı konuşmasında İl Müdürü Mustafa Akkuş şu ifadeleri kullandı;

“Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge ve İl Grup Toplantıları Talimatı kapsamında bu gün burada toplanmış bulunuyoruz. Önceden toplantılar BAV (Bilgi Alış- Veriş Toplantısı) adı altında yapılmakta idi. 2013 yılında Bakanlığımızın talimatı ile bu toplantıların formatı değiştirilmiş, Araştırma Enstitülerine gitmeden önce ve gittikten sonra olmak üzere yılda en az iki defa yapılmaya başlanmıştır. Bu 2014 yılının ilk toplantısıdır.
İl Müdürlüğü, Koordinatör Araştırma Enstitüsü, Üniversite ve tarımsal sivil toplum kuruluşları işbirliği ile yapılan bu bilgi alış-veriş toplantılarını çok önemsiyorum. Çünkü ilin tarımsal faaliyetlerinin ne durumda, hangi aşamada ve hangi yöne gittiği noktasında ilgililer ile değerlendirme yapılıyor, olumsuzlukların giderilmesi noktasında toplantının bütün katılımcıları tarafından katkıda bulunuluyor. Görev verdiğimiz teknik personelimiz, Araştırma Enstitüsünden aldıkları Tarımsal Yeniliklerle ilgili bilgileri katılımcılara sunu olarak vereceklerdir. İlçelerimiz, İl Merkezi ve bağlı köylerinde tarımsal üretimde ilk defa karşılaşılan ve yerel imkanlarla çözüm üretilemeyen hususların Araştırma Enstitülerine intikal ettirilip, çözüme kavuşturulması sağlanabilecektir.
Halkımıza; izlenebilirliği olan güvenilir gıdaların arzının sağlanması noktasında bizim ve burada bulunan herkesin sorumluluğu vardır. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütmek durumundayız. Ülkemiz her geçen gün gelişmekte, insanlarımızın hassasiyetlikleri artmakta ve gıda güvenliği noktasında daha titiz davranmaktadır. Artık tarımsal üretimde biraz daha ileri noktalara gidilmiş, tarladan sofraya gelene kadar üretimi yapılan tüm tarımsal ürünler hangi aşamaları katetmiş, ne tür ilaç ve gübreler kullanılmış bütün bu ve benzeri hususların izlendiği, denetlendiği ve kayıt altına alındığı bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Toplumumuzun tarımsal anlamda yaşam kalitesini artırma yönünde faaliyetlerimizi sürdürmek asli görevlerimizdendir.
Bitkisel üretimde farklı zamanlarda farklı sorunlar karşımıza çıkabiliyor. Teknik personelimiz özveri ile çalışıp her aşamasında arazide incelemelerde bulunuyor. Çözüm bulunamayan hususlar olması halinde teknik imkanları daha fazla olan kurumlarla irtibat sağlanıyor. Gerek bitkisel üretimde olsun gerekse hayvansal üretimde olsun karşılaşılan sorunlara en hızlı hali ile çözüm bulunuyor”

Tarımsal araştırma, yayım ve eğitim fonksiyonlarıyla faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlar arasındaki iş birliğini etkin hale getirerek koordinasyonu attırmak, geliştirilen teknolojilerin hızlı bir şekilde çiftçi ve diğer kullanıcılara aktarılmasını, bu işlevin kurumsallaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bu toplantıda; araştırma-yayım-çiftçi bağının güçlendirilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Sunular dinlendi ve daha sonra toplantı formatı gereği, Araştırma Enstitülerine intikal edecek konular ile İl Yayım Programındaki ihtiyaçlar, hedefler ve sorunlar belirlenerek, toplantıya son verildi.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir