Çanakkale İçinde

Arkadaşım Bienal Buluşmaları Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi ve Mavitay Çocukların Kültür Evi ana ortaklığında gerçekleştirilen Arkadaşım Bienal Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali kapsamında yürütülen ‘Arkadaşım Bienal Buluşmaları’ devam ediyor.

Şubat ayında başlayan etkinliklerde bugüne kadar mimar ve çocuk edebiyatı yazarı Simla Sunay, ressam Antonio Cosentino ve İnci Furni; Çekül Vakfı’ndan Seval Aydın ile Servet Yanardağ ve Arkadaşım Bienal küratörü Mustafa Horasan Mavitay’da çocuklarla bir araya geldi.

Oldukça keyifli geçen buluşmaların ilki 25 Şubat 2012 tarihinde Simla Sunay ile gerçekleştirildi. Ünlü İspanyol Mimar Gaudi ve eserleri üzerine yapılan sohbetle başlayan atölye çalışması, çocukların resim ve seramik disiplinlerinde Gaudi’den esinlenerek kendi binalarını ve parklarını tasarlamasıyla sona erdi. 17 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen buluşmanın konuğu Antonio Cosentino oldu. Sanatçının Banksy ve Nalan Yırtmaç’ın işlerinden hazırladığı sunum ve sokak sanatı üzerine sohbetle başlayan etkinlikte çocuklar stencil tekniği ile tanıştı. Ressam İnci Furni’nin de katıldığı etkinlik çocukların stencil tekniği ile kendi işlerini üretmesiyle son buldu. Etkinlik sonunda çocuklara Antonio Cosentino’nun katalogları dağıtıldı. 7 Nisan 2012 tarihindeki buluşmada ÇEKÜL Vakfı eğitmenlerinden Seval Aydın ve Servet Yanardağ çocuklarla bir araya geldi. Eğitmenlerin çocuklarla mitoloji üzerine sohbet ettiği, çeşitli oyunların oynandığı ve çocukların mitolojik kahramanlardan esinlenerek maskeler tasarladığı  “Maskeli Balo” adlı etkinlik süresince çocukların oldukça eğlendikleri gözlendi. Arkadaşım Bienal Buluşmaları’nın 21 Nisan 2012 tarihindeki konuğu ise Arkadaşım Bienal’in küratörlüğünü yürüten Mustafa Horasan oldu. Mavitay’ın bahçesinde gerçekleştirilen  resim atölyesinde çocuklar  farklı teknik ve malzemelerden yararlanarak kendi portrelerini sevdikleri bir hayvanla özdeşleştirerek resmettiler. Toplam 90 çocuğun katıldığı atölyelere Gizem Alnıak, Erdinç Alnıak, Evren Aldoğan ve Joseph Robson da yardımcı eğitmen olarak eşlik etti.

Arkadaşım Bienal Buluşmaları kapsamında 12 Mayıs 2012 tarihinde ise ressam Barış Sarıbaş Mavitay’da çocuklarla bir araya gelerek bir atölye çalışması gerçekleştirecek. “Benimle Oynar Mısın?” konseptiyle yola çıkan Arkadaşım Bienal’e katılmak ve destek olmak isteyenler Mavitay’dan vewww.arkadasimbienal.com adresinden detaylı bilgi edinebilirler.