Çanakkale İçinde

Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonası Çanakkale’de

Türkiye Basketbol Federasyonu?nun yıllık faaliyetleri kapsamında her yıl düzenlediği Kadınlar Türkiye Kupası Grup Şampiyonaları?na ev sahipliği yapacak olan iller belli oldu. Buna göre, 22-25 Ekim 2014 tarihleri arasında kurada A grubuna düşen takımlara Çanakkale ev sahipliği yapacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği’nden şampiyonayla ilgili yapılan açıklamada Çanakkale tercihindeki en önemli faktör olarak yeni bir salon olan Anafartalar Spor Salonu ve şehir halkının Basketbola olan sevgisi gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu Şampiyonasının verilmesindeki, en önemli unsur yepyeni bir salon olan ANAFARTALAR Spor Salonu ve Çanakkale halkının Basketbola olan sevgisidir. Geçmiş yıllarda Türkiye Kupasında grup ve Türkiye Şampiyonasının yapıldığı ilimizde yeni bir organizasyona daha imza atıyoruz. Çanakkale’de yapılacak olan tüm spor faaliyetlerinin yeni tesislerle artacağına inanıyoruz. Kadınlar Türkiye Kupası grup Şampiyonasının ilimizde yapılmasına onay veren Türkiye Basketbol Federasyon başkanı Sn. Turgay Demirel’e teşekkür ederiz. GHSİM ve Çanakkale İl Temsilciliği olarak organizasyonu kusursuz yapmak için bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz.”

Kadınlar Türkiye Kupası grupları ve grup maçlarının oynanacakları şehirler şu şekilde:
A Grubu – Çanakkale: Edirne Belediyesi Edirnespor, Beşiktaş, Adana ASKİ, Abdullah Gül Üniversitesi (Kayseri KASKİ).
B Grubu – Yalova: Orduspor, Canik Belediyesi, Botaş, Orman Gençlik.
C Grubu ? Gemlik: Osmaniye Gençlik, Mersin BŞB, İstanbul Üniversitesi BGD, Hatay BŞB.