Bebeklerde Dişlik Gerekliliği

servet
12/05/2014
12 Mayıs 2014

Genel olarak bebeklerde 5. Aydan itibaren belirtilerini göstermeye başlayan diş çıkartma sürecinde bebekle birlikte anne babalar içinde sıkıntılı günler başlayabilir. Bebeğin zaman zaman ateşlenmesi, diş etlerinde kaşıntı ve yanma gibi bazı durumların bu süreçte yaşanması normal olmakla birlikte dişlik kullanımı ile birlikte şikâyetler de azalma görülmektedir.

Bebeklerde 3 ay itibari ile salya akıntıları ile başlayan diş çıkarma, gece uykusuzluğu ve huzursuzluğu yaşanması muhtemeldir.Özellikle damağın diş çıkacak olan bölümlerinde yaşanan yoğun kaşınma hissi nedeni ile bebek eline geçirdiği tüm malzemeleri ağzına getirerek damaklarını rahatlatmak ister. Bu süreçte anne baba veya çocukla ilgilenen ebeveynini çok dikkatli olması yutulma ya da yaralanma riski yaratacak nesneleri bebekten uzak tutmaları gerekir.

Diş Çıkartan Bebeklerin Eğlencesi Dişlik
Diş çıkarma dönemlerinde görülen sorunlar normal olmakla birlikte özellikle bebeğin ateşinin 37.7 nin üstüne çıkıp çıkmadığı kontrol edilmelidir.Yine bu dönemde bebeğin beslenmesine takviye olarak meyve suyu verilmesi ve çocuğun damaklarını kaşıyabileceği en uygun materyal olan dişlik kullanılması gerekir.

Diş çıkartma döneminde bebekler için mutlaka doktorunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak ateşi kontrol altında tutulmakla birlikte, ishal durumu ve uzun süreli huzursuzluk söz konusu ise mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.Bir birinden keyifli ve eğlenceli,bebek sağlığı için uygun ve kullanışlı en iyi ve en ekonomik dişlik çeşitleri http://www.oyuncakdunyasi.com/cingirak-dislikadresinde yer almakta.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir