ÇAGİAD’tan ÇOMÜ Kütüphanesi’ne Kitap Bağışı

05 Ekim 2013

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphaneye ÇAGİAD adına 110 adet kitap bağışladı.

Hikmet Sezen’i karşılayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Kütüphane Daire Başkan Vekili İsmail İşleyen, Sezen’e ÇOMÜ Kütüphanesi’ni ve tamamlanmak üzere olan kütüphane ek hizmet binasının inşaatını gezdirerek kütüphanenin gelişimi hakkında bilgiler verdiler.

Kitap bağışlarından duyduğu memnuniyeti belirten Laçiner konuşmasında şunları ifade etti; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi ‘1 Milyon Kitap’ hedefine adım adım yaklaşıyor. Şu anda elektronik kitaplarımızla birlikte 650 bin rakamını yakalamış durumdayız. Bu ilerleme de bağışların çok büyük katkısı oluyor. Özellikle Çanakkale’den nüfus sayısından daha fazla bağış gelmesi bizi sevindiriyor. O anlamda Hikmet Sezen’e ve temsil ettikleri Sivil toplum kuruluşu olan ÇAGİAD’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Modern Çanakkale’nin Temelleri ÇOMÜ’de Hızlı Bir Şekilde Atılıyor
ÇAGİAD ve Yönetim Kurulu adına konuşan Hikmet Sezen; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale’nin yükselen değeri. Modern Çanakkale’nin temelleri ÇOMÜ’de hızlı bir şekilde atılıyor. Üniversite şehirden bakıldığında adeta şehrin başına geçirilmiş bir taç gibi bizi gururlandırıyor. Son yılda yapılan yatırımlara baktığımızda da neredeyse şimdiye kadar yapılan yatırımların iki katına çıktığını görüyoruz. Kütüphane de bunun en somut örneklerinden bir tanesi” dedi.

Millet olarak okuma alışkanlığında geride kaldığımızı vurgulayan Sezen şunları aktardı; “Gösterdiğiniz gayretlerle bu anlamda çok daha ileri gidebileceğimizi düşünüyoruz. Bizde Çanakkale Girişimci İşadamları olarak yaptığınız bu güzel çalışmaları takdirle seyrediyoruz. Çorbada bizim de bir tuzumuz bulunsun istedik ve böyle bir bağış yaptık. İnşallah bu yardımları arttırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. ÇAGİAD Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin sadece kütüphanesine değil yaptığı her projeye katkı sunmaya devam edecek.”

ÇOMÜ ile en kısa zamanda bir üretim projesinde birlikte yer almak istediklerini ifade eden Hikmet Sezen, Çanakkale’nin kalkınmasında iş adamlarının rolü kadar, bilimsel teknolojik alt yapılar oluşturan Üniversitenin de çok önemli olduğunu belirtti. Sezen şöyle devam etti; “Bu arada Çanakkale’de ki esnaf ve iş adamları adına bir teşekkürü de iletmek isterim. Çanakkale ekonomisi adeta Onsekiz Mart Üniversitesi’ne entegre oldu. Çanakkale’ye en fazla istihdamı ve en fazla para akışını sağlayan, adeta bir işletme gibi. ÇOMÜ, Çanakkale ekonomisinin nefes aldığı bir kurum. Üniversitede ki ilerlemeyi, yapılan çalışmaları takdirle seyrediyoruz. Gece 3’te Kütüphanede 350 kişinin kitap okuması çok güzel bir tablo. İnşallah bundan sonra da bağışlarımız devam edecek.”

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir