Çanakkale İçinde

Çanakkale Belediyesi Su Tarifelerinde İndirime Gitti

Çanakkale Belediyesi hizmet alanı içerisinde yer alan yerleşim alanlarında, 2013 yılı itibariyle su fiyat tarifelerinde indirime gitti.

İmar iskanı bulunan konutlarda, akıllı sayaç abonelerinin 1 metreküp su kullanım bedeli yüzde 17.7’lik indirimle 2.37 TL’den 1.95 TL’ye, mekanik sayaç abonelerinin kullanım bedeli yüzde 11.6’lık indirimle 3.34 TL’den 2.95 TL’ye indirilecek. Şantiye aboneliklerinde, akıllı sayaç aboneleri kullanım bedeli 7.39 TL’den 5 TL’ye, mekanik sayaç aboneleri kullanım bedeli 9.19 TL’den 8 TL’ye indirildi.

Su tarifesinde indirim ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Su İşletmesi’nde yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, akıllı sayacın kullanılmasını teşvik noktasında çok ciddi yatırım yapıldığını ve sayaç okuma, kesme ve bağlama gibi işlemlerin tamamının belediyenin uhdesinde toplandığını ifade ederek, kayıp-kaçak önleme, zamanında okuma, tahsilat takibi, abone eşleştirmeleri ve bozuk akıllı sayaçların tespiti ve eski sayaçların yenilenmesi gibi noktalarda yeni uygulamaya gidileceğini belirtti.

Gökhan ayrıca kiralık sayaçların değiştirilmesi ve bozuk olanların akıllı sayaca dönüştürülerek hepsinin denetim altına almayı hedeflediklerini belirtti ve yeni uygulamanın Haziran 2013 tarihine kadar titizlikle izlenerek gerek duyulması halinde düzenleme çalışmalarına devam edileceğini sözlerine ekledi.

[canakkale.bel.tr]