Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçecek 135 Yabancı Sporcu Denizde Prova Yaptı

29 Ağustos 2008

30 Ağustos’ta 22. Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme yarışı kapsamında Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçecek olan İtalya, Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, İngiltere, Portekiz gibi ülkelerden gelen 135 profesyonel ve amatör yüzücü, il merkezinde 3 saat süren yüzme provası yaptı.

Sabah erken saatlerden itibaren kaldıkları otelden Wilusa Seyahat Acentesi yetkililerinin nezaretinde Yeni Kordon mevkiine gelen 135 yüzücü, hazırlıkların ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra gruplar halinde denize girerek 3 saat boyunca 4 kilometrelik parkurda yüzme provası yapan turistlere, güvenlik açısından da bir tekne ve zodyak bot refakat etti. 4 kilometrelik mesafeyi başarılı bir şekilde yüzmeyi başaran turistlerden Amerika’da kütüphane görevlisi olan Bruce Preslan, Güney Afrika’da bir şirkette genel müdür olarak çalışan Stephen Leotherbunow ve Amerika Teksas’da yazar olan Cynthia Johnson, Çanakkale’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme hayalimiz burada gerçek olacak. Tarih kitaplarında okuduğumuz boğazı yüzerek geçme hikayelerini şimdi burada gerçeğe dönüştüreceğiz. Türkler çok misafirperver. Bizleri burada çok iyi ağırladılar. 30 Ağustos tarihinde de Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçip bu anı ölümsüzleştirmek istiyoruz” dedi.

Wilusa Seyahat Acentesi’nin yetkilisi Sevil Demir ise, boğazı yüzerek geçme yarışına katılmak üzere dünyanın birçok ülkesinden 135 yabancı turistin Çanakkale’ye geldiğini belirterek, “30 Ağustos tarihinde yapılacak olan ’22. Şahap Tarzi Boğazı Yüzerek Geçme Yarışı’na katılmak üzere İtalya, Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, İngiltere ve Portekiz gibi ülkelerden 135 amatör ve profesyonel yüzücü geldi. Bu yüzücülerin Çanakkale’ye gelmesi konusunda geçen yıldan bu yana hummalı bir çalışma yürüttük.

Sonundageçen yıl 30 olan yabancı turist sayısını bu yıl 135’e çıkardık. Bu turistler Asya ile Avrupa’nın birbirine bağlandığı bu boğazı geçmek için buradalar. Hera ile Leandros’un aşkını da burada yaşatmak istiyorlar. Ayıca İngilizlerin en önemli yazarlarından birisi olan Lord Byron’ın 1800’lü yıllarda Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmesi ve bunu şiirlerinde anlatması turistlerin buraya ilgisini artırıyor. Gelecek yıllarda bu etkinliğe yabancı ülkelerden katılımını daha da artırmak istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı daha şimdiden başlattık” dedi.

Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme yarışına 200’e yakın kişinin katılmasının beklendiği açıklandı.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir