Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği, Arabalı Vapurda Stand Açtı

16 Mayıs 2011

Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği (ÇAGİKAD) üyesi kadınlar arabalı vapurda stand kurarak kendi şirketlerinin tanıtımını yaptı.

GESTAŞ’a ait arabalı vapurda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunrması ile başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği (ÇAGİKAD) Başkanı Günay Bakır Dereli, dernek üyeleri olarak Çanakkale’de vergi mükellefi, odalara kayıtlı şirket ve işletme sahibi olduklarını belirterek, “Derneğimizi 2 yıl önce kurduk. Kısa sürede örgütlendik ve yeni üyelerle gücümüze güç kattık. Bu 2 yıl içinde de birbirimizi tanıdık, hangi sektörlerde olduğumuzu saptayıp bir data oluşturduk. Web sitemizi kurup Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu’na da (AGİFED) üye olduk. Kooperatif ve üyelerimizle Diyarbakır, Bursa ve Malatya’ya gittik. Kadın zirvelerine katılıp, kendimizi kıyaslama ve eğitme fırsatı bulduk. Bu güzel coğrafyada Çanakkale’de ilk medeniyetler hep ilklere imza atmışlar. Bizlerde Çanakkale kadınları olarak yine bir ilke imza atmak istedik. Barışın kenti Çanakkale’de kadınlar olarak tüm bu amaçlar doğrultusunda , bu zafer ülküsüyle Türkiye’de ekonomik zaferlere de imza atmak için önemli bir yolculuğa çıktık. Hepimizin bildiği gibi dünya bir yenilenme sürecinden geçiyor. Kavramlar, ticari pazarlamalar ve dengeler değişiyor. Ülkemiz, kentimiz, köylerimiz , kurumlar aileler ve bireyler de değişiyor. İş hayatında kar etmek doğal hedefimiz tabii ki. Ancak burada sosyal sorumlulukları da oluşturup bu bilinçle hareket edilebiliriz diye düşünüyoruz” dedi.

“ERKEKLER DE BİZİMLE AYNI GEMİDE. BUNU ASLA UNUTMASINLAR”

Konuşmasında “Dur Yolcu” projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Dereli, “Projenin adı “Dur Yolcu” Ama biz durmayalım. Hedefi olmayan bir gemi yol alamaz. Biz hedefimizi saptadık. Karar verdik ve yelken açtık. Dünya medeniyetlerinin kurulduğu ve yaşadığı bu ilkler kentinin yani barışın kentinin kadınları olarak bir ilke daha imza atıyoruz. Kadını tezgahının başındaki satıcı kimliğinden çıkarıp marka haline dönüştürmüş, ürettikleriyle, hizmet alanlarıyla, ticari özellikleriyle de market ortamındaki satış noktalarında buluşturmak istiyoruz. Eliyle üretende, işletmesinde üretende ürettikleriyle ev ekonomisinden çıkıp ülke ekonomisine katma değer katacaktır. Böylelikle en küçük üretici kadınla, kadın istihdamı sağlayacaktır. Bir ülkenin yarısını yok sayarak o ülkenin gelişmesini bekleyemezsiniz. Bir uygarlığın seviyesini ölçmek isterseniz derhal kadınların şartlarına bakın ve gerçeği anlarsınız. Buradan beylere seslenmek istiyoruz. Bu etkinliği özellikle bu gemide yaptık. Bakın hepimiz aynı gemideyiz. Bunu unutmayın. Burada iki denizin, iki yakanın kadınları bir araya geldi. Bu bir araya gelişle inanıyoruz ki, iki yakamızda bir araya gelsin” dedi.

“41 YIL ÖNCE İLKOKULDA ÇEKİLEN RENKLİ FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜ”

Öte yandan eski Çanakkale fotoğrafları ile ilgili bir çalışma yapan ve www.eskicanakkale.com web sitesini kuran İHA muhabiri Ayhan Öncü’nün kendisine hediye ettiği 41 yıl önce arkadaşları ile ilkokulda çekilen ve kendisinde bulunmayan renkli fotoğrafın görünce oldukça şaşıran Dernek Başkanı Günay Bakır Dereli, heyecanlı anlar yaşadı. İl merkezinde 6 aydan buyana eski Çanakkale fotoğrafları ile ilgili bir araştırma yaptığını ve 2 binden fazla gün yüzüne çıkmamış fotoğrafa ulaştığını belirten Gazeteci Ayhan Öncü, “Bu fotoğraflar içinde Gazi İlkokulu’nda öğrenim görürken öğrencilerin çekilen renkli fotoğrafları dikkatimi çekti. Araştırdığımda bu fotoğrafları Çanakkale’de yıllarca kırtasiyecilik yapan Salih zeki Uluaslan tarafından 1970 yılında çekildiğini belirledim. Bu fotoğraftaki kişileri araştırırken de öğrencilerden birinin (ÇAGİKAD) Başkanı Günay Bakır Dereli olduğunu tespit ettim. Ben de etkinlik kapsamında bu hediyenin günün anısına çok uygun olduğunu düşünerek kendisine fotoğrafı hediye ettim” dedi. Günay Bakır Dereli de o dönemde renkli fotoğrafının çekildiğini bilmediğini belirterek, “Bu benim için sürpriz oldu. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere plaket verildi. Arabalı vapur içinde kadınların açtığı standların gezilmesinden sonra ise gemi ile boğaz turu yapıldı. 2 saat süren etkinliğin ardından yaklaşık 700 kişi şehir iskelesine geri döndü.

Etkinliğe Çanakkale Vali Yardımcıları Canan Hançer Baştürk, Bahir Altunkaya, Dernekler İl Müdürü Resul Karakurt ile çok sayıda iş kadını ve vatandaş katıldı.

İHA

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir