Çanakkale İçinde

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi’nde Kurs Atağı

Çanakkale?de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen mesleki teknik eğitim ile sosyal ve kültürel kurslar başladı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hamit Saygılı, müdürlük olarak vatandaşların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli dallarda kurslar açtıklarını belirterek, ?Geçtiğimiz yıllara göre bu sene kurslarımıza çok yoğun bir ilgi var. Bunun için kurs sayımız ile çeşidini arttırmak zorunda kaldık. İl merkezinde bilgisayar kullanımı ve operatörlüğü, kalorifer ateşçiliği, doğalgaz kullanımı, konfeksiyon makineleri bakımı onarımı ve kullanımı, güzel konuşma diksiyon, hızlı okuma teknikleri, benim ailem, anne çocuk eğitimi, ana kız okuldayız okuma yazma kursu, avcı eğitimi, satranç, el sanatları, ahşap boyama, kumaş boyama, ev mefruşatı, folyo, çiçek, kordela, takı tasarım, Atatürkçülük, girişimcilik, giyim temel tekamül, saç bakımı ve yapımı, manikür ve pedikür, İngilizce 1. ve 2. kademe, tiyatro, keman, bağlama öğretimi 1 ve 2. kademe, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, ront öğretimi, masa tenisi, voleybol, basketbol, badminton ve dart kurslarımız başladı. 48 daldaki 230 kursumuzda toplam 4 bin 470 kursiyerimiz eğitimlerini sürdürüyorlar. Kurslarımızın sonunda başarılı olanlara belgeleri törenle verilecek? dedi.

Hamit Saygılı, gelen talepler doğrultunda yeni kurslar açılacağını da belirterek, ?Buna göre emlak komisyonculuğu, amatör sandal kullanımı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı?nı tanıma ve tanıtma, kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme ile Bocce kurslarını da kısa sürede açacağız. Kurslarımıza kayıtlarımız yıl boyunca sürecek. Amacımız halkımıza en iyi hizmeti vererek onları arzu ettikleri konularda bilgilendirip eğitimden geçirmek? dedi.
İHA