Çanakkale İçinde

Çanakkale’de 2500 Mehmetçik Yemin Etti

Çanakkale’de 116. Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 1988-3 tertip 2 bin 500 er, yemin ederek usta asker oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti. Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen tören, sancağın yerini alması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Çanakkale 116. Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, asker ailelerine seslenerek, “Çelik gibi disiplinli ve sarsılmaz idaresi
ile dosta güven, düşmana korku veren ve sizleri büyük bir coşku ile selamlayan bu yiğit evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Bizlere teslim ettiğiniz kınalı kuzularınızı mukaddes bir emanet olarak kabul ettiğimizden, onları gözümüz gibi koruduğumuzdan, yürekleri yurt sevgisi ile dolu beden ve ruh disiplini kazanmış olarak kucağınıza teslim etmek için bir saniye olsun gözümüzü kırpmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evlatları olmuşlardır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 2 bin 500 Mehmetçik törenle yemin etti. Asker ailelerinin duygusal anlar yaşadığı yemin töreni sırasında bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Tören sonrasında aileler, çarşı iznine çıkan evlatları ile hasret giderdi.

Yemin törenine Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Belediye Başkan Vekili Sevgi Uluşal, Boğaz Garnizon Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ile diğer protokol üyeleri ve askeri mülki erkan katıldı.
İHA