Çanakkale İçinde

Çanakkale’de Berber ve Kuaförlere ‘Hepatit B’ Aşısı Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan risk gruplarına giren mesleklerde çalışan personele yönelik Hepatit-B aşısı uygulamasına Çanakkale?de de devam edildi.

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri Şubat, Mart ve Mayıs aylarında olmak üzere 3 doz halinde uygulanacak aşının risk gruplarında yer alan çalışanlara yapılmaya başlandığını belirterek, ?Bu kapsamda Çanakkale il merkezi ile birlikte ilçelerin tamamında Hepatit B aşılarının yapımı sürüyor. Risk grubu çalışanları aşılarını en yakın sağlık yaptırabilecekler? dedi.

Öte yandan Çanakkale il merkezinde Berber ve Kuaförler de Hepatit B aşılarını olmaya başladı. Çanakkale Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Hüseyin Örücü, toplam 466 berber ve kuaförün Hepatit B aşısı olacağını belirterek, ?Aşı çalışmaları halen devam ediyor. Daha önce belirlediğimiz çalışanlarımız en yakın sağlık ocaklarına başvurarak bu aşılarını ücretsiz olarak yaptırabilirler. Gerek kendi sağlıkları, gerekse müşterilerinin sağlıkları açısından bu aşılarını olmaları şart? dedi.

Hepatit B aşılarının ilk etabının 27 Şubat tarihine kadar yapılacağı öğrenildi.

İHA