Çanakkale İçinde

Çan’daki Üniversitenin Geleceği, Üniversitede Konuşuldu

Geçtiğimiz salı günü, Çan Meslek Yüksekokulu tarafından son zamanlarda basında sıklıkla yer alan Çan’a fakülte açılması konusu ile ilgili, basını, esnafı ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla üniversitenin bahçesinde yemekli bir program düzenlendi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen’in konuşmasıyla başlayan program, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Çan Kaymakamı Hasan Gözen’in konuşmalarıyla devam etti.

2009’da 500 olan öğrenci sayısı bugün 1440
Çan Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen konuşmasında Çan’daki öğrenci sayısının 2009 yılında 500 olduğunu, bugün ise bu sayının 1440’a ulaştığını ve önümüzdeki dönemlerde yeni açılacak olan bölümler ile birlikte bu sayının artacağını vurgulayarak, üniversiteye, eğitime maddi manevi destek olan tüm herkese teşekkür etti.

Başkan Kuzu: Çan’a 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun açılmasında sorun yok
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise yaptığı konuşmasında; kendilerinin 2 hafta önce Ankara’ya giderek, Milli Eğitim Bakanı ve Kalkınma Bakanlığı ile görüştüklerini ve Çan’a kurulması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun gidişatı ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını, okul için gerekli olan resmi yazıların da imzalandığını dile getirdi. Başkan Kuzu konuşmasının devamında ÇÖMÜ Senatosu’nun Biga’ya 3 Fakülte açılması alma kararının, bazı kişilerce kasıtlı olarak Çan-Biga rekabetine dönüştürülmeye çalışıldığını belirterek, “Bu meseleler ciddi meseleler, bu meseleler bürokratlardan siyasilere, üniversite hocalarından Çanlı hemşerilerimize, esnafımızdan iş adamlarımıza kadar her kesimden insanımızın taşın altına elini koyarak çözümleyebileceği meseleler. Hepimizin üstümüze düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Abdurrahman Kuzu “Buraya gelmeden önce ÇÖMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile görüştük. Sayın Laçiner bizlere bir ilçeye fakülte kurabilmek için bir takım alt yapının da hazırlanması gerekiyor, eğer Çan’da fakülte için gerekli olan yer temin edilir, fiziki şartlar oluşturulur, öğrencilerin barınma ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçlar karşılanabilir seviyeye gelindiği taktirde, o zaman Çan’a fakülte açılabileceğini, bunda herhangi bir sorunun bulunmadığını söyledi. Bizler de el birlik olur, üniversite için gerekli olan koşulları oluşturursak, ilçemize yeni açılacak olan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yanı sıra ilçemizin, üniversitemizin geliştirilmesine de katkı sağlayabiliriz” dedi.

Çan Kaymakamı Hasan Gözen ise yaptığı açıklamada; “Bizler ilçemizde gelişmeye ışık tutacak, ilim yuvalarının olmasını istiyoruz. Ancak bunun için de herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, üniversite için gerekli olan temel öncelikleri sağlanması gerekir. Ancak bu şekilde şehrin değerlerini koruyarak ileriye götürebiliriz” söylemlerine yer verdi.

Programın sonunda Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Özcan Özen; üniversitelerine maddi manevi destek olan herkese teşekkür ederek, plaket takdim etti. Katılımcılar daha sonra hep birlikte okulu gezdiler.

[Kaynak: can.bel.tr]