ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine Büyük İlgi

30 Aralık 2008

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde kurulu bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1 aylık süre içinde gösterdiği başarılı çalışmaları ile göz dolduruyor.

Otuz iş gününü dolduran Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi verilen sağlık hizmetleri ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan Başhekim Prof. Dr. Yılmaz Akgün, üniversite hastanesinin Çanakkale halkının olduğunu belirterek, ?Bugün itibari ile Çanakkale’de 3. basamak sağlık hizmeti veren ilk ve tek kurum olarak 30 iş günümüzü doldurduk.

Çalışmalarımıza poliklinik hizmeti vererek başladık. Bunun en temel sebebi, kendi eksiklerimizi de görebilmekti. Yavaş yavaş eksiklerimizi çözeceğiz. Ocak ayından itibaren yatan hasta bölümümüzü açacağız. Şubat ayının 2. haftasından sonra da ameliyatlarımız başlayacak. Ama bizler yatan hasta kabulü ile birlikte küçük cerrahi müdahalelere de başlamayı planlamaktayız. Şu ana kadar polikliniklerimizde 5 bin hastayı muayene etmiş bulunuyoruz. Bu hastaların büyük bir kısmı Çanakkale merkezden, bir kısmı Kepez’den, yüzde 10’u ise başka illerden geliyor. Ameliyatları yapmaya başladığımızda daha fazla bir hasta potansiyeli ile karşılaşacağımızı öngörüyoruz. Çevremizde 70 kilometre yakınlarda 3. basamak sağlık kuruluşu olmadığı için çevre illerden de hasta kabulü yapmaktayız. Bu bağlamda lider sağlık kuruluşu olmayı hedefliyoruz? dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Akgün, hastane açılmadan önce yapılan fizibilite raporunda Çanakkale halkının özellikle kardiyovesküler ve kanser hastalıklarında kendi şehirlerinde şifa bulamadıkları için şehir dışına çıktıklarını saptadıklarını ifade ederek, ?Bu nedenle belirttiğim hastalık tipleri üzerinde halkımızın, yakınlarının yanında, kendi şehirlerinde tedavilerini yapmalarını sağlayacağız? dedi.

Hastanede Gastroskopi, kolonoskopi, bronkoskopi, retkoskopi, taşkırma ünitelerinin de hizmete girdiğini belirten Akgün, mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuarlarının da teknolojik donanım ve hizmet kalitesi anlamında lider olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Yılmaz Akgün hastanenin devletin ve Çanakkale halkının desteğiyle yaklaşık 20 trilyonluk bütçe sayesinde bu hale geldiğini de belirterek, ? Sağlık kurumlarındaki cihazların bir süre sonra güncellenmeleri gerekiyor. Bunlar hiçbir zaman çok uzun süre kullanılamazlar. Biz de bir süre sonra bu cihazları güncellemek zorunda kalacağız. MR cihazımızı aldık. Ayrıca idari bölümlerimizin olduğu yeri de poliklinik katı yapacağız. Poliklinik sayımızı artıracağız. Önümüzdeki günlerde fizik tedavi ve dermatoloji polikliklerimizi de açacağız. Hastanemizin bahçesine ek bir bina yapacağız. Nükleer Tıp, MR ünitesi ve sualtı hekimliği ile ilgili ünitelerimizi ve idari bölümlerimizi bu ek binada konumlandıracağız. Ayrıca koroner anjiografi ünitemiz de hizmete başlayacak. Stent ve balon işlemlerini yapabileceğiz. Sualtı Hekimliği ile ilgili araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul Üniversitesi’nden uzman konusunda yardım istedik. Bu desteği bekliyoruz. Basınç odamızı da bu uzman desteğiyle oluşturacağız? dedi.

Akgün, toplantı bitiminde basın mensuplarına poliklinik katında eşlik ederek, yeni gelen cihazlar hakkında bilgi verdi.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir