ÇOMÜ BESYO Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

26 Haziran 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) mezuniyet töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törene Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur’un yanı sıra üniversite yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ÇOMÜ’de Spor” tanıtım filmi gösterimi ve Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından törenin açılış konuşması BESYO birincisi Duygu Adile Ataçer tarafından gerçekleştirildi. Ataçer yaptığı konuşmada; “Bizim görevimiz bugünden itibaren başlıyor. Başarılı olabilmek için belli hedefler, kriterler ve değerlerimizin olması gerekiyor. Benim de başarılı olmak için belli kriterlerim vardı. İlki saygı, ikincisi çalışmak, üçüncüsü ise ailemi onurlandırmaktı. Şu an birinci olup burada konuşma yaptığım için çok mutluyum. Ama beni daha çok mutlu eden ailemi gururlandırmak. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal ise; “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 3 Bölümü var ve bugün bu üç bölümden toplam 110 mezun veriyoruz. Sevgili öğrenciler, bizim sizden beklentimiz bayrağı zirvede tutmanız, ülkemize spor bilincini, spor kültürünü yerleştirmeniz ve Çanakkale ruhunu yaşatmanız, görevleriniz başında haktan ve adaletten yana olmanız. Buradan mezun olmak son nokta değil, hayat boyunca öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Hepinizin yolu aydınlık, bahtı açık olsun” dedi.

ÇOMÜ İÇİN 40 BİN KİŞİLİK BİR STADYUM YAPMAK İSTİYORUZ

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptığı konuşmada şunları aktardı;

“Her yıl mezuniyet törenlerini stadyumda yapıyorduk fakat bu yıl stadyum tadilat gördüğü için mezuniyet törenlerini ayrı ayrı okullarda yapmak durumunda kaldık. Elimizdeki stadyum tamirde ama üniversite olarak bizde bir girişimde bulunduk ve ÇOMÜ için ayrı bir stadyum yapılmasına karar alındı. 40 bin kişilik bir stadyum yapmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki mezunlarımız o stadyumda farklı rollerde, öğrenci oldukları ilin eğitim kadrosunda hizmet veren insanlar olarak bizlere geri dönerler.

ÇANAKKALE DENİZİYLE, DOĞASIYLA DOĞAL BİR SPOR PLATFORMU GİBİ
Çanakkale deniziyle, doğasıyla doğal bir spor platformu gibi. Ama bu anlamda son yıllarda çok ciddi yatırımlar da yapıldı, bundan sonra da yapılmaya devam edecek.
Şunu belirtmek isterim ki Türkiye’nin bir işsizlik problemi var ama spor ve sağlık gibi bazı alanlarda bu problem yok. Türkiye’nin Beden Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük alanlarında kişi başına düşen spor sahaları, kayıtlı sporcu sayıları çok düşük ama bu rakamları tüm Türkiye’de değiştirmek isteyen bir irade söz konusu. Bize en cömert kaynak aktarılan alan da spor alanı. Emin olunuz ki Türkiye bu konuda çok aç. Bu anlamda eğer işsiz kalıyorsanız biliniz ki sizinle ilgili ters giden bir şeyler var. Çünkü burada ki eğitim kadromuz sizleri gerçekten iyi ve Türkiye standartlarının üzerinde yetiştirdiler. Ayrıca Türkiye’de de sizlerin vereceği katkıya inanılmaz bir ihtiyaç var. Çok iyi yerlere gelmeniz lazım. Biz bu haberleri duymak istiyoruz. Çünkü bir okul iki şekilde büyür ve itibarını arttırır. Birincisi bilim insanlarının yapmış olduğu çalışmalardır. İkincisi ise mezunlarının üniversitenin bayrağını en yüksek noktalara dikmesidir. Üniversitemizden mezun olan insanların spor alanında pek çok başarıları var. Sizlerin onlardan çok daha başarılı olması gerekiyor. Lütfen içinizden bir kısmınız mastır, doktora yapsın. Üniversitelere öğretim üyesi olarak girme çabanız olsun. Çünkü ciddi bir eğitmen açığı var.”

“Dört yıllık bir emeğin sonuna gelindi. Öğrencilik statüsü bitiyor” diyen Laçiner özellikle üç gruba teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi. Bunlardan ilkinin öğrenciler olduğunu çünkü dört sene boyunca büyük emek verdiklerini, ikinci grubun öğrenci aileleri olduğunu, çünkü öğrencilerin arkasında durarak onlara maddi ve manevi destek verdiklerini belirten Laçiner, üçüncü grubun ise akademik ve idari kadro olduğunu çünkü büyük fedakârlıklarla faaliyette bulunduklarını ifade etti.

EĞER İYİ BİR NESİL ORTAYA ÇIKARAMIYORSAK HİÇ BİR ŞEY ÜRETMİYORUZ DEMEKTİR
Laçiner konuşmasının sonunda; “Her birinize çok teşekkür ediyorum. Bu ülkeye çok büyük bir değer kattınız. Bu şekilde doğal kaynaklar yönünden zengin olmayan bir ülkeye en büyük doğal kaynağı kazandırıyorsunuz. Bu ülkenin sizlere güvendiğini bilmenizi istiyorum. Eğer iyi bir nesil ortaya çıkaramıyorsak hiç bir şey üretmiyoruz demektir. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi ve kep atma seremonisi gerçekleşti.

[Duygu Karademir Aras / comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir