ÇOMÜ GSF Resim Bölümü’nden İki Sergi Birden

07 Kasım 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kavramsal Sanat Topluluğu’nca düzenlenen, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) “Resim Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Gravür Sergisi” ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Akademisyenlerin, öğrencilerin ve Çanakkale halkından çok sayıda sanat izleyicisinin yoğun ilgisiyle karşılanan sergi 25 Kasım 2014 tarihine kadar gezilebilir.

Gravür sergisinin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Umut Germeç “Uzunca bir aradan sonra, bir sergi açılışında, bu güzel mekanda yineden birlikteyiz. Bizler, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, bu mekanda sanat etkinlikleri yapmayı seviyoruz. Çünkü burası bize Çanakkale halkıyla, kente gelen konuklarla buluşma olanağı tanıyor. Geçtiğimiz yıllarda önemli sanatçıların yapıtlarının da sergilendiği bu mekanın, özellikle 100. yıl etkinliklerinin yoğunlaşacağı 2015 yılı için çok işlevsel olacağını düşünüyoruz” dedi ve ardından sözlerini, gravür sergisiyle ilgili bilgi vererek sürdürdü;

“Gravür sanatının ülkemizde çok köklü bir tarihi vardır. Yüzyıllardır Anadolu’da yapılan yazmacılık, yani kalıbı oyup ve kalıba boya alarak basma tekniği gravür sanatının kökenidir. Yine ülkemizde 130 yılı aşkındır, bütün teknik bulgu ve birikimiyle akademik ölçütlerde eğitimi verilmektedir. Gravür sanatımızın büyük ustalarından biri buralıdır. Çanakkale Ezine doğumlu (1923) Fethi Kayaalp’tir. 1966 -1986 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Gravür Atölyesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Geçtiğimiz yıllarda ÇOMÜ GSF Resim Bölümü çatısında, kendisinin adına bir gravür yarışması düzenlemiştik. Gönül isterki kentimiz, böylesi büyük bir değerin bütün işlerinden birer edisyonun sürekli sergilendiği bir Fethi Kayaalp Gravür Müzesi’ne sahip olsun. Sanat galerileri, müzeler sanat eğitimin önemli bileşenleridir. ÇOMÜ GSF Resim Bölümü Gravür Atölyesi teknik donanım, mekan, öğretim programı ve öğretim elamanı yetkinliğiyle; uluslararası ve ulusal etkinliklerde başarılar gösteren öğrenciler yetiştirmektedir.”

Germeç ayrıca, bu serginin gerçekleştirilmesini sağlayan ÇOMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, düzenlemede emeği geçen Öğretim Görevlisi Ezgi Yemenicioğlu Negir’e, topluluk başkanı Esin Ok’a ve sergiyi onurlandıran izleyicilere teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Gravür sergisinin açılışının ardından, düzenlemesini ÇOMÜ GSF Resim Bölümü Öğretim Elemanı Samet Doğan’ın yaptığı, Sardunya’daki “Çanakkale İçinde” başlıklı, karma resim sergisinin açılışına geçildi. 20 sanatçının, çeşitli tekniklerde resimlerinin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir